Pasadena, California, 1. januar. Det er ved å bygge seg opp en patriotisk bevegelse i USA og Trump er dens symbol. Foto: Keith Birmingham/AP/Scanpix

Trump fikk også et totredels flertall i Senatet mot seg og dermed har begge kamre overkjørt Trumps veto mot forsvarsbudsjettet. Trump visste hva han gjorde. Han ønsker å stille Republikanerne til ansvar, både for Big Techs stadig hardere sensur og demonstrativt vise at endringen av navn på militærbaser ikke har grasrotas støtte. Republikanerne bøyer seg for woke-kulturen.

I alt Trump gjør nå posisjonerer han seg i forhold til den folkelige oppslutningen, ikke hva Republikanerne i Kongressen måtte mene.

Big Tech har nytt godt av Section 230 som fritar dem for redaksjonelt ansvar. Samtidig sensurerer de hardere enn noen gang. Det er en åpen provokasjon mot First Amendment, ytringsfriheten. Det er en kjent sak at Google, Facebook og de andre tech-kjempene kjøper seg lydige representanter og senatorer.

Trump motsetter seg at basene skal endre navn. Grasrota ser det på linje med velting av statuer: En rensing og omskriving av historien. Det er ikke populært.

Det tredje punktet gjelder tilbaketrekking fra utenlandske kriger. Amerikanerne er lei av endeløse kriger. Kongressen er opptatt av å bygge grensegjerde for Jordan, men deres egen grense vil de ikke forsvare.

Trump samler ammunisjon til fremtidig rallyer.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.