En studie gjort av New York University viser at konservative ikke sensureres av Big Tech mer enn andre. Påstanden er fake news, konstaterer studien. Saken kommer i et annet lys når man får vite at studien er finansiert av Silicon Valley. Men det utløser ingen hevede øyenbryn fra liberale medier som rapporterer studien ned glatt ansikt.

Historien er et eksempel på en trend i USA: Big Tech og milliardærer blander seg inn i politikken og legger ikke skjul på det. De skammer seg ikke. Hvorfor skulle de det? De eier liberale medier, som CNN og Washington Post. Trump fikk dem til å gå til krig, først mot presidenten. Nå som han er borte går de til krig mot hans velgere.

I California er guvernør Gavin Newsome upopulær og det er tatt initiativ til et opprop om nyvalg. Hvis 1,5 millioner underskriver blir det valg til høsten. Man har nådd 1,3 millioner. Hva gjør Facebook? Det forbyr annonser eller oppslag som anbefaler folk å skrive under. Facebook griper igjen inn i en politisk prosess.

Dette har guvernør i Florida, Ron Desantis sett seg lei på. Han har tatt initiativ til en lov som vil gi anledning til å bøtelegge Big Tech-selskaper som deplatformer kandidater. Han er den første som tar opp kampen. Etter fire år er han det første. Det sier en del om Republikanerne.

 

 

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂