Donald Trump lanserer snart medieplattformen TRUTH Social for sosiale medier. «Alle har spurt meg hvorfor ingen utfordrer Big Tech? Vi gjør det snart», skrev Trump i en pressemelding.

USAs tidligere president Donald Trump lanserer snart medieplattformen TRUTH Social. Ifølge pressemeldingen, som blir lagt merke til av CNBC, er formålet å tilby et alternativ til aktuelle sosiale medier og «stå opp mot tyranniet til Big Tech», det vil si de dominerende IT-selskapene.

Initiativet kommer som svar på at Donald Trump ble suspendert fra sosiale medier etter stormingen av Capitol Hill 6. januar i år. Den nye plattformen ønsker å tilby et alternativ til Facebook, Twitter og andre liberale medier.

Appen er ifølge CNBC det første prosjektet for Trump Media and Technology Group (TMTG). Ifølge pressemeldingen planlegger TMTG også å lansere en abonnementsbasert video-on-demand-tjeneste som vil tilby «non-woke» underholdning, nyheter og podcaster.

I pressemeldingen skriver Donald Trump, i sin rolle som styreleder i TMTG:

«Jeg opprettet TRUTH Social og TMTG for å stå opp mot tyranniet til Big Tech. Vi lever i en verden der Taliban har en Twitter-tilstedeværelse, men hvor din favorittpresident er blitt brakt til taushet. Det er uakseptabelt. Jeg gleder meg til å legge ut min første TRUTH på TRUTH Social snart. TMTG ble grunnlagt med visjonen om å gi en stemme til alle. Jeg gleder meg til snart å kunne begynne å dele tankene mine på TRUTH Social og slå tilbake mot Big Tech. Alle har spurt meg hvorfor ingen utfordrer Big Tech? Vi gjør det snart.»

TRUTH Social lanseres i en betaversjon i november. Den vil da være tilgjengelig for spesielle gjester. Offisiell lansering er planlagt i første kvartal 2022.

Trump Media and Technology Group vil bli introdusert på Nasdaq-børsen gjennom en fusjon med Digital World Acquisition Group. TRUTH Social kan for øyeblikket forhåndsbestilles via Apple App Store.

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.