Peder Balke, Stormfullt hav (1870)

Redaksjonen vil gjerne få takke leserne for all støtte og interesse i året som gikk. Hvis det ikke var for denne støtten og responsen, ville det ikke vært noe Document. Det mandatet leserne har gitt oss – å være sannferdige og sannhetssøkende, uansett hvor det tar oss –, vil vi fortsette med.

Ved hver korsvei har dere respondert, enten det er bokutgivelser eller artikler. Vi ser at det er skapt forventninger som leserne responderer på. Det siste var ønsket om et nytt parti. Folk vil gjerne ha et alternativ til årets valg. Vi vet at det skjer ting som kanskje gjør det mulig, og vil holde dere informert. Vi vil forbli journalister, og ikke klakører.

Siste skudd på stammen høsten 2020 var DOCTV.  Det har vært utrolig morsomt å merke responsen. Det er tydelig at folk er sultefôret på åpen og ærlig tale. Vi har så vidt begynt med tv. Nå snakker vi også om radio.

Uten sammenligning for øvrig. Alle våre forbilder i USA har flere timer med radiosendinger hver dag. Det er slik de holder seg orientert om hva som rører seg ute blant folk.

Document mener det er livsviktig at vi bygger opp et nytt hovedstrømsmedium. Det kan kun skje hvis leserne vil, og under forutsetning av at det finnes betalingsvilje der ute. Det skal vi få testet når vi introduserer den tidsbestemte betalingsmuren på nyåret. Det vil være enn «snill» mur som forsvinner etter 12 timer. Vi vil at folk skal lese stoffet vårt, men vi vil også at de skal forstå at det ikke fins noen free lunch.

Vi ser at mange har fått øynene opp for dramaet som utspiller seg i USA. Valget har avslørt at demokratiet har mektige fiender på innsiden av våre samfunn. På kort tid har det vist seg at også USA har oligarkiske trekk. Denne tendensen har forsterket seg under covid-19-pandemien: Makt og penger samles på få hender. Disse tror de kan gjøre hva de vil.

Hvem hadde trodd at vi skulle bruke et slikt begrep om USA? Det er ikke Trump som er en fare for demokratiet. Det er hans motstandere.

Trykk og undertrykkelse avler mottrykk. Det patriotiske USA har våknet. Det kommer til å påvirke Europa.

Document er her for å fortelle at Big Tech og Demokratene ønsker å omforme USA til en ettpartistat. Hvis de får flertall i Sentatet 5. januar, er det fritt frem. Vi ser ingen norske medier som forteller publikum hva som står på spill.

Leserne vil at vi skal gjøre the right thing, som amerikanerne kaller det.

Covid og Trump: Alt ser ut til å være rullet inn i en stor smørje. Det er ikke mulig å stå som tilskuer, alle vil bli avkrevd et svar og et standpunkt.

Vi vet hva vi står for: Vi står for kristne, opplyste idealer og verdier, tuftet på norsk historie og kultur, som er del av europeisk og vestlig tradisjon. Vi mener at dét er noe som det er verdt å kjempe for. Det har ikke kommet rekende på ei fjøl, og det er ikke noe du kan skifte ut som andre skifter skjorte. Slik snakker nemlig våre politikere om samfunnet: De tror at tillit er noe som kan vedtas. Men de tar feil. Tillit bygges opp over generasjoner.

Som en kjent filosof sa: En skog vokser til over flere hundre år, men kan brenne ned på én natt.

Derfor trengs det noen til å vokte og pleie skogen. Den steller seg ikke selv.

Redaksjonen vil få takke dere lesere for at dere er med oss. Vi ønsker alle et riktig godt nytt år!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.