Året går mot slutten, men kampen om hvem som skal sitte i Det hvite hus fra 20. januar er ennå ikke over. I dagens lange sending av Dagsorden tas flere mulige scenarier opp. Mange tor at alt vil gå tilbake til «det normale», bare Biden får overta etter Trump. Det skyldes ikke minst medienes fortielser. Dagsorden har andre fornemmelser.

Denne videoen kom inn rett etter at Hans Rustad og Geir Furuseth var ferdige med dagens opptak. Her oppsummerer Jenna Ellis fra President Trumps juridiske stab kort hvilke muligheter som gjenstår for President Trump i kampen for å få valget underkjent på grunn av valgfusk.

En annen analyse Rustad og Furuseth ikke fikk tid til å gå inn på, men som absolutt kan anbefales, er denne av finansanalytikeren Gordon T. Lang:

Siden Biden og hans allierte så åpenlyst ønsker å åpne dørene til et sterkere samarbeid med Kina, er det naturlig å vise et rystende klipp fra Beijing.

Det bringer sendingen videre til Christian Skaugs kommentar:  Taiwan er et eksempel for resten av verden, men kan ikke nevnes

Den globale maktelitens apparatsjiker vil da heller ikke snakke om Taiwan, fordi det er egnet til å irritere Kina. WHO-kadre later som om de ikke forstår spørsmålet eller skynder seg å snakke om noe annet hvis noen spør om ikke Taiwan kunne ha noe å lære bort.

Etter at Norge inngikk sin underkastelsespakt med Kina i 2016, har da heller ikke Erna Solberg tatt ordet Taiwan i sin munn. Det er nemlig slik at det skrekkabinettet hun administrerer, på Norges vegne har forpliktet seg til ikke å motarbeide Kinas kjerneinteresser.

I stedet for å sende helseminister Bent Høie i spissen for en delegasjon fra Folkehelseinstituttet til Taiwan, sender regjeringen med åpne øyne Norges FN-ambassadør, Mona Juul til Sikkerhetsrådet. Mon tro om hun vil bringe sin partner og mann, den nyskandaliserte Terje Rød-Larsen med på cocktailpartyene i og ved FN-bygget i New York når hun inntar Norges plass 1. januar 2021..?

 

 

 

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.