Tirsdag feiret de fleste norske medier at valgmannskollegiets flertall på 306 stemte for Demokratenes Joe Biden. Mye tyder på at de nok en gang har gjort opp regning uten vert.  President Trump har ikke gitt opp kampen. Det har heller ikke jihadistene i Afrika, som også blir avlagt en visitt i Dagsorden.

Det er ikke lenger like lett å finne Trumps tweeter på Twitter, men denne retweeten fra i dag, her gjengitt som skjermdump fra The Gateway Pundit, sier litt om at Trump ikke er enig i at kampen er over.

Hans Rustad og Geir Furuseth starter med mandagskveldens begivenheter i USA. Valgmannskollegiets avstemning kommenteres selvsagt, likeså Justisminister Raymond Barrs glideflukt inn i pensjonistenes rekker.

I den forbindelse blir Furuseth en smule overivrig da samtalen dreies inn på hvem som vil fortsette som Konstituert Attorney General etter Barr. Furuseth tar feil da han hevder at det er Richard Donoghue. Rustad har som vanlig rett da han påpeker at det er Jeffrey Rosen, en ekspert på den amerikanske forfatningen som blir sjef. Donoghue blir hans assistent.

Men Furuseth har lest seg frem til noen interessante forbindelser mellom Richard Donoghue og Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn. Flynn fikk ikke mange dagene med Trump, før han 24. januar 2017 ble felt av Obama og Bidens gode venner, James Clapper og James ComeyDet var et klassisk set-up.

Det interessante med Richard Donoghue kan leses – litt mellom linjene – på Twitter.

Øyeåpner

Kina, Huawei og Ukraina er interessante referansepunkter i seg selv, spesielt når det gjelder Biden-familen (se Puslespill eller Kina-sjakk fra forrige uke).  At General Flynn og Donoghue begge har tjenestegjort i 82nd Airborne Division kan være en tilfeldighet, men mange tror altså at det ikke er det.

Se Dagsorden så får du med deg dette og mye, mye mer du ikke har hørt om i andre norske medier.

 

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.