Medlemmer av dens islamske terrorgruppen Ajnad Khilafah avbildet i fjellområdene mellom Tunisia og Algerie. Foto: Twitter

En tunisisk gjeter ble søndag funnet av tunisiske sikkerhetsstyrker i fjellområder nær Algerie. Han hadde fått hodet skåret av. Tunisiske myndigheter mistenker den IS-lojale gruppen Ajnad Khilafah (Kalifatets soldater) for drapet, som skjedde i fjellområdene på grensen mot Algerie.

Soldater fant liket av Okba Dhouibi etter at han hadde blitt grepet av militante, sa kildene. Statsminister Hichem Mechichi sa at handlingen ikke ville bli ustraffet. Tunisiske styrker gjennomfører operasjoner i fjellkjeden Kasserine og Saloum for å skylle ut Ajned Khilafha-militante alliert med Islamsk Stat. (Reuters)

Ajnad Khilafah er listet som en global terroristorganisasjon av amerikanske myndigheter siden 2018. Gruppen er kjent under en rekke navn: Jund alKhilafah in Tunisia, aka ISIS-Tunisia, aka ISIS-Tunisia Province, aka Soldiers of the Caliphate, aka Jund al-Khilafa, aka Jund al Khilafah, aka Jund alKhilafah fi Tunis, aka Soldiers of the Caliphate in Tunisia, aka Tala I Jund alKhilafah, aka Vanguards of the Soldiers of the Caliphate, aka Daesh Tunisia, aka Ajnad, (Federal State Register)

Drapet kommer få dager etter 10 års-markeringen for oppstanden i den tunisiske byen Sidi Bouzid, der gateselgeren Mohamed Bouazizi omkom etter å ha satt fyr på seg selv. Hendelsen markerte starten på det som ble kalt «Den arabiske våren».

Selv om opptøyene som fulgte lyktes med å styrte regimet ledet av Zine El Abidine Ben Ali, har ikke overgangen til et demokratisk valgt styre gjort stor forskjell for Tunisia.

The historic day to celebrate the anniversary of the revolution turned into an occasion for the region’s residents to express the anger. Lawyer Farouk Al-Jaziri stated: «The same scene of anger is renewed every year. The people’s situation is getting worse after ten years.»

The memory of the revolution in the governorate has gone from an occasion to commemorate the date of toppling the dictatorial regime, to a day to protest against the existing political system. The political system failed to find solutions to the economic hardship in the governorate, which usually welcomes ministers and officials with stones and the expression, «Get out of here.»

Den historiske dagen for å feire jubileet for revolusjonen ble til en anledning for regionens innbyggere til å uttrykke sinne. Advokat Farouk Al-Jaziri uttalte: «Den samme scenen av sinne fornyes hvert år. Folks situasjon blir verre etter ti år.»

Minnet om revolusjonen har gått fra en anledning til å feire datoen for slutten av det diktatoriske regimet, til en dag for å protestere mot det eksisterende politiske systemet. Det politiske systemet klarte ikke å finne løsninger på de økonomiske problemene i guvernoratet, som vanligvis ønsker ministere og tjenestemenn velkommen med steiner og uttrykket «Kom deg ut herfra.»

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂