Akkurat som vi tenkte oss, så har den årlige SSB-undersøkelsen som kunne vært kalt «Å, så glad vi er i innvandrere» fått en overstrømmende mottakelse i alle landets lyserøde og mørkerøde aviser.

Godt hjulpet av NTB, selvfølgelig. Alt som NTB og SSB skriver, er fakta og sannhet. Det gjør livet så meget enklere. Nettavisen, med Stavrum i spissen, slår til med overskriften:

Frykter du en innvandrer som svigersønn? Da er du nesten alene.

Du er heldigvis nesten alene, din dumme og lavt utdannede rasist. Måtte du snart forsvinne for godt fra vårt multikulturparadis.

Nei, han skrev ikke det siste der. Men vi skjønner hva han mener. Og det er dette de mener, stort sett alle sammen.

Når forskerne ved SSB stemmer SV og Rødt, så skal det holde hardt å ikke la dette farge statistikken i det daglige arbeidet. Og de greier ikke å la være. Jeg mistenker at de ikke forsøker altfor hardt heller. Dette er de samme menneskene som støtter NGO-ene som fortsetter å bringe inn mennesker fra Afrika og Midtøsten. Du må ikke lure på om det er en større agenda her. De sier det jo selv. Og det er lett å se hva de «liker» på Facebook.

Programmer som «Dalen vår» var bare en forberedelse på overtakelsen. Byens fineste ungdommer finner du selvsagt på Furuset i Groruddalen. Det mener i hvert fall sosialantropolog Monika Rosten. Selv bor hun på trygg avstand på Grefsen, der ungdommene sikkert ikke er så fine, for der er det, enn så lenge, fremdeles mange med norske røtter.

Det går seg nok til.

Men tilbake til Stavrums hyllest av innvandrere i Norge:

Knapt noe tema vekker større engasjement i den offentlige debatten enn innvandring, og legger man på ordet muslim, er det som å kaste en håndgranat inn i kommentarfeltene på Facebook.

Men nå kommer nye tall som viser at folk flest tar dette med stor ro. For atten år siden svarte 40 prosent at det ville vært ubehagelig å få en innvandrer som svigersønn, mens nå kryper tallet ned mot 10 prosent.

Det er vanskelig å tolke det som noe annet enn at folk flest har lave skuldre og tar den problemstillingen med et stort gjesp!

NÅ KOMMER NYE TALL!  JAA!!! HURRA!!

Nei. Dette er ikke noe å rope hurra for. For «de nye tallene» skyldes at innvandrere utgjør en stadig større andel av befolkningen, og dermed en stadig større andel av SSBs intervjuobjekter. Vi skrev om dette så sent som i går under tittelen: «Økt tillit til innvandrere» – hvem er det egentlig SSB spør?. SSBs utvalg er bosatte i Norge i alderen 16–79 år, uavhengig av bakgrunn. Hvorfor kan ikke disse såkalte spesialistene noe om metode i statistikk? Man kan ikke inkludere det ene utvalget som det spørres om! Da er det ikke lenger holdninger til «andre» som måles. Jeg finner ikke noen mindre teskje å mate med her.

I undersøkelsen (hvis man graver litt i tabellene) så fremkommer det at 18 prosent av de spurtes kontakt med innvandrere er i nær familie.

I motsetning til Stavrum så tror ikke jeg et øyeblikk på at alle disse 18 prosentene er nordmenn som nylig har fått en innvandrersvigersønn.

Heller ikke Nettavisens lesere er enige med Stavrum (er det ikke snart en ledig sjefredaktørjobb i Klassekampen?).

Det var riktignok bare 2400 personer som hadde deltatt på dette tidspunktet. Snart vil det sikkert strømme til med venstrevridde aktivister som vil rette opp dette inntrykket. Slike kampanjer har vi sett før. Vi husker det morsomme innslaget av Katie Hopkins på Grønland hvor Trædal & co satt oppe hele natten for å få justert på det «feilaktive» inntrykket av at det ikke var trygt på Grønland. Det er de samme som synes at Malmö er en flott og trygg by.

Det var nok ingen av disse negative 2400 Nettavisen-leserne som deltok i SSBs undersøkelse.

Nettavisen har fremdeles et vanskelig forhold til ytringsfriheten med sine stengte kommentarfelt. Dette er ufrivillig humor!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.