Oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen under en pressekonferanse der de orienterer om koronasituasjonen i Oslo kommune. Oslo 26.11.2020. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Opposisjonen i Oslo er i harnisk etter at skolebyråd Inga Marte Thorkildsen har startet det man kaller en lønnsfest for direktørene i etaten hun styrer.

Til media har Oslo-skolebyråd Inga Marte Thorkildsen sagt at direktørene fikk lønnshopp fordi ansvarsområdet deres ble utvidet. Men i interne SMS-er som Dagbladet har fått tak i, skriver hun at motivasjonen også var å gi lønnsøkning basert på kjønn. Byråden har ikke kunnet svare på nøyaktig hvilke ekstra oppgaver hun mener direktørene har fått, så i begynnelsen av januar blir det høring om saken.

Tidligere har Dagbladet også kunnet fortelle at Thorkildsen og Gerhardsen begge fryktet streik som følge av lønnsfesten, og at de hadde svært tett dialog med Utdanningsforbundets leder i Oslo. Sammen ble de tre enige om et «klokt budskap» i møte med kritikken, noe som har opprørt flere andre fagforbund.

– Jeg mener at Thorkildsen og Gerhardsen opptrer på en svært uryddig måte, og nærmest forsøker å «lure» bystyret gang på gang ved å gi en annen informasjon privat enn offentlig, sier Aina Stenersen  (FrP) til Dagbladet.

Øystein Sundelin fra Høyre er også opprørt over byrådens lederskap:

– Jeg synes hele farsen med Inga Marte Thorkildsen og Marte Gerhardsen gir større og større inntrykk av en politisk og administrativ ledelse av Oslo-skolen som er mer opptatt av hvordan de framstår utad, framfor å sørge for mer læring i skolen, sier han til Dagbladet.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.