Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), møter hard kritikk både fra Høyre og KrF i Oslo for sin håndtering av lønnsveksten i Utdanningsetaten i Oslo kommune. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Høyre i Oslo mener byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) prøver å lure seg unna sitt ansvar som skolebyråd i saken om lønnsveksten i utdanningsetaten.

Nå krever Høyres Øystein Sundelin at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) skal svare for sin byråds håndtering av opplysningene om konsulentbruk og lønnsvekst i Utdanningsetaten, som Dagbladet har avslørt.

– Dette blir tema i neste spørretime i bystyret, det kan jeg love, sier Sundelin til Dagbladet. Han sier at Johansen kommer til å «bli svimmel av all slalåmkjøringa til Inga Marte Thorkildsen».

Dagbladet har avslørt at Utdanningsetaten har brukt millioner på konsulenter, hodejegere, amerikansk ledercoaching og på å heve lønnen til direktørene i etaten, samtidig som de har bedt lærerne om å vise moderasjon.

Det Sundelin blant annet reagerer på, er at Thorkildsen, etter først ha avskrevet seg ansvaret i bystyret, har gått langt i å refse utdanningsdirektør Marte Gerhardsen.

Også KrFs Espen Andreas Hasle varsler et oppgjør mot Thorkildsen, og sier til avisen at det handler om tilliten til både Utdanningsetaten og Inga Marte Thorkildsen som byråd.

Thorkildsen har ikke kommentert utspillet overfor Dagbladet.

 

Lær alt om klimasaken. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.