Rødt har kalt inn til høring i bystyret i Oslo for å få byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) til å redegjøre for pengebruken i Oslo-skolen. Foto: Heiko Junge / NTB

Rødt har kalt inn til høring i bystyret i Oslo for å få byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) til å redegjøre for pengebruken i Oslo-skolen.

«For at bystyrets medlemmer skal få svar på alle sine spørsmål, er det nå derfor behov for en lengre form for utspørring – en høring», skriver Eivor Evenrud (Rødt) i en epost hun sendte mandag morgen.

I SMS-utvekslingen med utdanningsdirektør Marte Gerhardsen, som Dagbladet har fått tilgang på, kom det fram at både Thorkildsen og Gerhardsen fryktet streik som følge av sakene om økte lederlønninger.

«Jeg er sterkt bekymret for at denne debatten om lederlønninger skal ende i streik blant lærerne. Det vil være katastrofe. Jeg setter pris på hjelp, vi trenger å være tydelige nå», skrev Thorkildsen til Gerhardsen i en SMS 22. oktober.

Evenrud bekrefter at SMS-ene ble utslagsgivende for at hun kalte inn til høring.

– Når politikere blir for opptatt av å styre budskapet, blir det bare rot. Dette er et skrekkeksempel på det. Nå sitter vi igjen med flere spørsmål enn svar, og kaller inn til høring for å få ordentlige svar, sier Evenrud til avisa.

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.