Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB

En 48 år gammel mann som er tiltalt for grove overgrep mot tre kvinner, nektet tirsdag straffskyld i Nedre Telemark tingrett i Skien.

De tre fornærmede er en mor, hennes datter og morens venninne, skriver Varden.

Mannen var samboer med kvinnen fra 2014 til 2019. Det siste året bodde også morens venninne i begynnelsen av 20-årene hos dem. Ifølge tiltalen spilte mannen og venninnen klespoker en natt. Det skal ha endt med at han voldtok henne.

Forholdet ble anmeldt, og mannen ble pågrepet. Mens han satt i varetekt, kom det inn flere anmeldelser. Samboeren anmeldte ham for mishandling og vold. Noen dager senere anmeldte også hennes datter 48-åringen.

Som følge av anmeldelsene ble mannen holdt i varetekt fram til 5. desember i fjor da han ble løslatt fordi saken var nær ferdig etterforsket.

Tirsdag tilsto han å ha hatt sex med stedatteren, men hevdet det var lovlig siden hun da var over 18 år, og at han på det tidspunktet ikke bodde sammen med hennes mor.

Ett av vitnene som skal føres i saken, er en kamerat av tiltalte som skal ha hatt sex med noen av de fornærmede, sammen med tiltalte.

Det er satt av fem dager til hovedforhandlingen som er planlagt avsluttet 30. november.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.