Israel har bannlyst den fremstående palestinske imamen Issam Amira fra Tempelhøyden i Jerusalem og innkalt ham til politiavhør, etter en tale han holdt i Al-Aqsa-moskeen den 29. oktober.

I talen hyllet han den 18 år gamle tsjetsjenske terroristen Abdoullakh Anzorov, som sist måned drepte og halshugget den franske læreren Samuel Paty, som hadde vist frem Muhammed-karikaturer i undervisningen.

Hyllesten skjedde under imamens ukentlige preken i den kjente moskeen, som Middle East Media Research Institute (MEMRI) har dokumentert, opplyser Israel Today.

«When a Muslim of Chechen origin beheaded an infidel who slandered the Prophet Muhammad, people called this ‘terrorism’… Well, it is a great honor for him and all Muslims that there was such a young man to defend the Prophet Muhammad. He is like the men and women who, throughout history, defended the Prophet Muhammad, his sanctity, and his honor.

Ifølge Amira er terrorisme lov i islam så lenge det tjener til å terrorisere islams fiender, går det frem av MEMRI-videoen.

He said that the only terrorism permitted according to Islam, is «terrorizing of enemies». The lecture was posted on the Al-Aqsa Call YouTube channel on October 29, 2020.

Prinsippet kommer fra Koranen, sier imamen:

The [Quran] says: ‘Prepare for them whatever force and steeds of war you can, in order to strike terror in the heart of the enemy of Allah and yours, and others besides whom you may not know but whom Allah does know.’ So terrorism is a reason for military preparation. In other words, it justifies military preparations.

Amira leder den ekstreme Tahrir-bevegelsen, og har lenge hyllet og oppfordret til vold i sine prekener i Al-Aqsa-moskeen. Hyllesten omfatter den islamske staten (IS), islamsk hellig krig og jihad mot jøder, skriver Israel Today.

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.