Myndighetene i New York har sluppet venstresiden løs og det skremmer bort vanlige mennesker. Her fra We Choose Freedom-marsjen gjennom Soho torsdag 5. november. Foto: Seth Wenig/AP/Scanpix

Det er viktig å se hva de tre mest populære political talk show-vertene Tucker Carlson, Laura Ingraham og Sean Hannity sier. Disse showene har posisjonert seg mot Demokratene og Biden. Tør de forsvare presidenten når han sier valget blir stjålet fra ham?

Alle tre gjør det. Fox News som kanal er mer ambivalent og tvetydig. Norske medier har ikke fått med seg det. På NRK snakker de fortsatt om «Fox» med et skjevt smil, som kanalen «disse Trump-tilhengerne får deres informasjon fra».  Statskanalen har ikke fått med seg at Trump står for noe stort politisk. Det passer ikke Marienlysts narrativ om høyrepopulister. Når NRK skal velge foretrekker de alltid sitt eget script fremfor virkeligheten. Det er tryggere, mer velkjent.

Samtidig har de en følelse av fast grunn, eller i det minste slektskap med noe utenfor husets egne vegger, og det er studioene i CNN, redaksjonene i New York Times og Washington Post. Skulle ikke det inngi trygghet og tillit?

At disse mediene speiler den samme utvikling som NRK, er de ute av stand til å forstå.

I historien om den politiske kampen vi er inne i, er journalistenes selvradikalsering en vesentlig faktor. Mediene er driverne.

Det er ikke noen bred radikalisering på grasrota. Den går i såfall i stikk motsatt retning.

Mediene må søke støtte hos BLM og Antifa for å gi inntrykk av folkelige bevegelser. Men dette er intimiderende bevegelser og folks sans for BLM er for lengst borte. Det er en av hovedforklaringene på at Trump gjorde det så bra blant latinos og svarte.

 

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.