Det sies at Christopher Wray er en like stor skurk som forgjengeren James Comey. Wray har obstruert utlevering av dokumenter om overvåkingen av Trump-kampanjen og fellen for Michael Flynn. FBI har sittet på dokumenter som kunne torpedert riksrettssaken mot Trump. Foto: Olivier Douliery/AP/Scanpix

Eieren av Mac-verkstedet hvor Hunter Biden innleverte sine laptoper til reperasjon, sier nå at han gjennom sin far forsøkte å avlevere en maskin til FBI allerede i juli 2019. Men FBI avslo å ta imot den.

Gjennom sin advokat gir John Paul Mac Isaac en detaljert redegjørelse for hva som skjedde, og det reiser enda flere spørsmål om FBIs handlemåte og motiver.

FBI satt på maskinen i desember 2019, da riksrettssaken mot Trump begynte om Ukraina. På laptopen var det mange dokumenter om Hunters forhold til Ukraina og Burisma, men FBI sa ingenting. FBI kunne torpedert riksrettssaken med største letthet, men det ville satt Demokratene i forlegenhet.

Opprinnelig tre

Hunter Biden kom inn i verkstedet med tre laptoper 12. april 2019. De skulle repareres. Én ble reparert der og da. Én ble kassert, og én ble stående igjen. Den hadde vannskade. John Paul måtte overføre innholdet til en harddrive som Hunter kom innom med etter bare to dager. Maskinen måtte startes igjen og igjen for å få overført filene. Under denne prosessen fikk Hunter glimt av innholdet.

Men Hunter kom aldri og hentet maskinen og harddriven, selv etter flere purringer. Etter tre måneder utløper eierens krav på innlevert utstyr.

Ubekvem

Mediene hadde mye stoff om Ukraina sommeren 2019. John Paul følte det ubehagelig at han kanskje satt på følsomt materiale. Han spurte sin far til råds. Faren hadde vært oberst i flyvåpenet.

De ble enige om at faren skulle tilby en kopi av innholdet til FBI. Men FBI avslo.

Soon thereafter, John Paul’s father took a copy of the hard drive to an FBI field office in Albuquerque, New Mexico. The FBI turned John Paul’s father away.»

I oktober tok FBI kontakt og møtte John Paul utenfor hans hjem i Wilmington for å diskutere laptopen og harddriven. Men først i desember kom de tilbake med en stevning som ga dem rett til å kreve utstyret. Det kan virke noe merkelig, all den stund de var blitt tilbudt det i juli.

Sikkerhet

John Paul var redd for å komme i skvis pga. maskinene. Han forsto at innholdet var brennbart politisk og var redd for å havne i trøbbel. Derfor tok han kopier av materialet for ikke å bli anklaget for noe han ikke kunne motbevise.

Han stusset over at han ikke hørte noe om maskinene i mediene. Satt FBI på eksplosivt materiale uten å gjøre noe?

«Out of an abundance of caution, John Paul made a copy of the drive in case he was ever thrown under the bus as a result of what he knew. As John Paul watched the impeachment trial, he wondered why there was no reference to the information he had provided to the FBI.

John Paul kontaktet derfor flere kongressrepresentanter for å få dem til å bli interessert. Vi vet at en av dem var Mike Lee (R-Utah). Men ingen var interessert.

As a result, starting in February of 2020 and until July of 2020, John Paul reached out to several members of Congress to notify them of what he had in his possession. His requests fell on deaf ears.

I frustrasjon gikk John Paul i begynnelsen av september til Trumps personlige advokat Rudy Giuliani, og nå begynte ting å skje. Omtrent samtidig kontaktet han Ron Johnson, leder av Senatets etterretningskomite. Johnsons komite offentliggjorde samtidig en 87 sider lang rapport om Hunter Bidens finansielle aktiviteter: De 3,5 millionene fra Putins nære medarbeider Yelena Buturina, 100.000 dollar fra en kinesisk forretningsmann og penger overført fra en russisk prostitusjonsring.

Under etterforskning

FBI-kilder sier til journalist John Solomon at Hunter Biden er under etterforskning for hvitvasking. Saken ble åpnet for et år siden, men kildene kan ikke si noe nærmere.

Spørsmålene om FBIs rolle er mange. Det føderale politiet har fått et dårlig rykte blant Trumps velgere. Folk stoler ikke på dem lenger. De bruker sin rolle til å undergrave presidenten. Dette har nå pågått i over fire år.

Hvis Trump skulle bli valgt, vil det bli store utskiftninger i ledelsen.

 

 

Lawyer for Delaware shop owner: FBI initially turned down purported Hunter Biden laptop
Attorney Brian Della Rocca provides detailed timeline of client’s interactions with FBI, political figures and decries ‘smear campaign’ against shop owner.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.