Muhammedtegning klistret på en parkeringsautomat på Tullinløkka i Oslo onsdag. Foto: Øyvind Thuestad.

800 Muhammed-tegninger spres nå på offentlige steder i Oslo og omegn. Den omfattende aksjonen startet i går kveld, melder Human Rights Service.

En person kontaktet HRS og informerte om at han og to kamerater hadde skaffet seg 800 klistremerker og printet Kurt Westergaards Muhammed-tegning på dem. HRS kjenner mannens identitet.

– Vi skal henge dem opp i Groruddalen, Oslo sentrum, Romerike med flere steder, fortalte han. Ikke alle 800 på en gang, men over de neste dagene, fortsatte han.

Det er halshuggingen av Samuel Paty i Paris som motiverer aksjonen, sier mannen:

 – Hvis politiet stopper oss, har vi svarene klare på at dette handler om lærerdrapet ved Paris og kamp for ytringsfrihet som er under press grunnet islams fremvekst.

Han sier at de tre er villige til å risikere livet «for dette er vår tids viktigste frihetskamp, kampen mot det islamske mørket»

De tre understreker at de ikke vil klistre merkene på moskeer, og sier det ville vært en unødig provokasjon. Merkene settes på offentlige steder som buss, t-bane, parkeringsautmater, og offentlige bygninger og skilt.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.