Riksdagen sett fra Mynttorget i Stockholm. Foto: paulnasca / Wikimedia Commons.

Fredag klokken 12 planlegger anonyme arrangører å brenne en koran på Mynttorget like ved den svenske Riksdagen i Stockholm for å hylle den drepte franske læreren Samuel Paty og demonstrere for grunnlovsfestede rettigheter.

Det opplyser Samhällsnytt.

De samme initiativtagerne har tidligere arrangert «koranfotball» på samme sted, hvilket resulterte i politietterforskning:

I slutet av september uppmärksammade Samhällsnytt hur det anordnades så kallad koranfotboll under namnet ’Koran-SM’ utanför riksdagshuset vilket resulterade i att arrangören fick hembesök av Polismyndigheten som delgav misstanke om åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp” och vidare genomförde en husrannsakan. Men bara ett par dagar senare meddelade Åklagarmyndigheten hade man lade ned förundersökningen.

Bakgrunnen for henleggelsen var at det ikke lot seg gjøre å påvise noe strafferettslig lovbrudd.

Arrangørene sier at islam ikke kan reformeres i et åpent samfunn uten blod og at islam derfor må stanset, samt at ytringsfriheten er skjør:

– Yttrandefriheten är inte någonting solitt, yttrandefriheten är skör och någonting väldigt abstrakt för många. Yttrandefriheten är lätt att försvara men svår att återskapa när den väl är försvunnen. Samuel Paty försökte med något många islamkritiker pratar om, han försökte reformera islam och på riktigt integrera muslimer i vårt öppna samhälle, Samuel Paty är en hjälte och förtjänar att hyllas i alla demokratiska länder.

Arrangørene er anonyme av hensyn til sin personlige sikkerhet.

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂