Finansminister Jan Tore Sanners redegjørelse om landets økonomiske situasjon er ikke godt nytt. Folketrygdens forpliktelser til alderspensjon alene neste år vil være 9.201 milliarder kroner, legg så til Statens pensjonskasses forpliktelser på et sted mellom 900 og 1000 milliarder kroner, så blir summen nokså lik Oljefondets nominelle verdi på 10.300 milliarder. Foto: Heiko Junge / NTB

De offentlige utgiftene i Norge øker med 10 % i 2020, samtidig som inntektene faller. Oljefondet er i praksis brukt opp. Dette er finansminister Sanners egne ord, men landets politikere, lokale som sentrale, synes likevel å tro at Staten ordner alt, også utenfor Norges grenser.

Øyvind Thuestad og Hans Rustad gir perspektiver på denne nærmest hellige troen på Norges godhet og ubegrensede rikdom i denne utgaven av Dagsorden.

Se lenker til aktuelle saker under innslaget.

Den nye korporative staten er humanitær

– NGO-ene har stor politisk makt, men ikke noe ansvar

FN vil diktere norsk politikk: Presser på for at Norge straks skal hente Moria-barn

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: