Avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad har i 2020 vært vitne til de mest dramatiske svingningene i fondets historie. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix

Aksjemarkedene sank først til bunns på grunn av koronapandemien, så steg de uvanlig mye. Men på grunn av kronekursen har oljefondets verdi knapt endret seg.

Fondet hadde større tap enn noen gang tidligere i første kvartal, mens i andre kvartal ligger det an til at fondet kan oppnå sitt kanskje sterkeste resultat noensinne i internasjonal valuta, melder NRK.

Men målt i norske kroner er verdien av Statens pensjonsfond utland (oljefondet) kun marginalt høyere enn ved utgangen av første kvartal. Kronekursen kollapset nemlig i første kvartal, både på grunn av koronapandemien og oljeprisen. For oljefondet motvirket kronesvekkelsen den kraftige nedturen i aksjemarkedene, slik at den knapt ble synlig på fondets verdi målt i norske kroner. I andre kvartal har krona til gjengjeld styrket seg kraftig, på linje med oljefondet.

– Det har vært et dramatisk første halvår. Vi må tilbake til 1930-tallet for å se så store svingninger som vi har sett nå, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.