Amerikansk politikk blir ikke det samme etter Trump. De enorme rallyene er som politikkens rockekonserter. Dette var i Toledo Ohio 21. september. Foto: Tom Brenner/Reuters/Scanpix

Noe av luften gikk ut av høyesterettsthrilleren da Mitt Romney tonet flagg og varslet at han faller ned på Trumps side. Da skal det skje veldig mye for at ikke avgjørelsen faller ut til Trumps fordel.

Biden nektet mandag å kommentere valget av dommer. Han ville bare snakke pandemi, i troen på at det er hans sterkeste kort mot Trump.

Men i politikken er det slik at man ikke kan velge og vrake hva man vil snakke om. Det er begivenhetene som dikterer.

Når Biden heller ikke vil avsløre hvem han vil nominere til høyesterett avslører han seg selv: Han er svak. Han tør ikke utfordre den radikale fløyen.

Demokratene er blitt bare rot. Hvem var det Chuck Schumer, minoritetsleder i Senatet, hadde med seg foran mikrofonene søndag? Alexandria Ocasio-Cortez. Det var en forfremmelse og anerkjennelse av den radikale fløyen.

Schumer og Pelosi har ennå ikke lært: Hvis man slipper revolusjonære til, ender det med at man blir spist. Hele woke-kulturen bærer preg av selvradikalisering. Det er for sent for establishment-figurene å markere en grense.

På Republikansk side

Alle har snakket om spesialetterforsker John Durham siden han ble utnevnt til å granske granskerne. Han var i Italia og Storbritannia for avhør. Forventningene var store. Men etter hvert som tiden går, har noen begynt å tro at man ikke skal vente seg for mye.

Det kommer til å koste Trump tillit. Durham ble utnevnt av justisminister William Barr. «Alle» trodde at vi ville få en rapport i god tid før valget som viste hvem som var skurker. Publikum som følger med vet allerede en god del.

Det ble snakket om Labour Day, men ingenting skjer. Det har kommet en tiltale.  Besserwissere sa det tydet på en plea deal, at man legger alle kort på bordet mot mild behandling. Alle er enige om at vi er på overtid.

Samtidig kommer ubehagelig informasjon frem: Durham har ikke intervjuet Andrew Weissman, som var Bob Muellers onde ånd. Weissmann har skrevet bok og han sier at Muellers team var for lite hårdhendte. De ga seg for fort og skulle brukt tøffere metoder.

Samtidig er det blitt kjent at tjenestetelefonene til Muellers team ble slettet. Over tredve i tallet. Dette er et eksempel på hva Mueller anklaget Trump for: Obstruction of justice.

Men ingenting skjer – og det er dette som gjør Trump-tilhengere rasende. Barr og Durham lar kjeltringene slippe unna.

Den dype staten dykker bare dypere og venter på bedre tider. I mellomtiden saboterer den all etterforskning.

 
Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!