NRK går i spinn over Donald Trump. Anders Magnus later som han ikke vet at Bob Woodward er redaktør i avisen som er talerør for verdens rikeste mann, Jeff Bezos. Avisens motto er Democracy dies in Darkness. Avisen synes å ville oppfylle spådommen.

Siden Bezos kjøpte avisen har den vært en heksesabatt mot Trump. Fornuftige kommentatorer som Jennifer Rubin er ikke til å kjenne igjen.

Bob Woodward viste i sin forrige bok om Trump, Fear, at han ikke er noen fan av presidenten. Neste uke slippes oppfølgeren Rage. Trump har stilt til intervju hele 18 ganger og Tucker kunne i natt fortelle at det er senator Lindsey Graham som har overtalt presidenten til å stille.

Alle disse detaljene gir kontekst og det er denne som gjør det mulig å fortolke et nyhetsinnslag. Men når NRK skal behandle en nyhet handler det om å gjøre storyen til en kule som med størst mulig kraft kan skytes mot presidenten. Det er deres oppgave.

Men dette er ikke journalistikk. Det er krig.

Men for å spinne en story må man kjenne detaljene. Det later til at norske journalister ikke gjør det. De har lagt på. De griper heller til de enkleste grep. For NRK er det assosiasjoner til annen verdenskrig..

Magnus sa i morgensendingen at «kritikere» av Trump – kritikere betyr fiender – sier at Trumps demping av frykten for covid ville være som om Churchill i 1940 sa til britene at nazistens angrep ikke var noe å bry seg om. Det ville gå over.

Når Magnus må ty til så banale, platte sammenligninger er det kanskje et tegn på at «kritikerne» ikke har noe å fare med.

I den amerikanske kakofonien kan man velge og vrake i argumenter. Magnus velger de enkleste, de mest moralistiske, sort/hvitt, hvor Trump er enten dum eller ond.

Ved.å behandle lytterne som godtroende, uvitende fjols drar Magnus ned tilliten til NRK. NRK er ikke lenger public service, den er public disservice.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.