Rundt 40 politifolk iført verneutstyr bevokter politistasjonen i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Politifolk med hjelm og skjold har stilt seg opp utenfor politistasjonen i Bergen etter sammenstøtene under Sian-demonstrasjonen i byen.

Rundt 200 ungdommer har samlet seg utenfor politihuset i Bergen, ifølge en Bergens Tidende-journalist som er på stedet. Politiet anser ikke situasjonen etter demonstrasjonene på Festplassen som over, og har ifølge avisen omringet politistasjonen med rundt 40 politifolk.

– Det har sammenheng med markeringen på Festplassen og ting som har skjedd etter den markeringen. Det er en viss beredskap i forhold til det, sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt til NTB.

Store mengder politi har slått en jernring rundt politistasjonen i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Politiet står og holder vakt, de omringer politihuset. Det er masse unge folk i gatene, sier Elvira Andersen, som bor i et nabohus til politihuset i Bergen, til VG.

Hun beskriver at hun først hørte en gjeng ungdommer rope «fuck the police» og kalle dem rasister.

BT snakket med åtte ungdommer og spurte hvorfor de var utenfor politihuset. De forklarte at Sian hadde krenket deres religion med politiets beskyttelse, mens politiet brukte spray mot mindreårige.

Lørdag formiddag brøt det ut kaos og sammenstøt under en markering som den islamfiendtlige gruppen Sian holdt på Festplassen i Bergen, og politiet måtte gripe inn. Sian-lederen skal være skadd.

Politiet opplyser til Bergens Tidende at de ikke anser situasjonen etter demonstrasjonene på Festplassen som over.

– Det har ikke kommet noen uttalt trussel. Men vi hadde en opphetet situasjon på festplassen, og det er i forlengelse av det som skjedde der borte, vi er utenfor politihuset, sier Algrøy.

Politiet har varslet et pressemøte om Sian-demonstrasjonene i løpet av ettermiddagen.

Kjøp Halvor Foslis bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.