Politi iført verneutstyr utenfor politistasjonen i Bergen, hvor opp mot 100 ungdommer samlet seg etter sammenstøtene lørdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tre personer er siktet etter uroen som lørdag oppsto i forbindelse med en Sian-demonstrasjon i Bergen. Politiet varsler ytterligere anmeldelser mot flere andre.

– Flere andre vil bli anmeldt for blant annet skadeverk, vold mot politiet, ordensforstyrrelser, og for ikke å ha oppgitt personalia til politiet, sier jourhavende jurist Sigrid Sulland i Vest politidistrikt til NTB.

Tre personer er altså allerede siktet i saken, blant annet for ordensforstyrrelser. Politiet har avhørt de involverte, og de arbeider med å danne seg en oversikt over hvem som gjorde hva da flere demonstranter angrep Sian-leder Lars Thorsen lørdag ettermiddag.

– Det kan være skjerpende omstendigheter at dette skjedde mot en person på et offentlig sted og i en situasjon hvor en person brukte ytringsfriheten sin, sier Sulland.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.