Innsatsleder John Endre Skeie svarer på spørsmål utenfor politihuset i Bergen etter urolighetene som oppsto under Sian-markeringen på Festplassen tidligere på dagen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Politiet i Bergen har innbrakt rundt 15 personer i alderen 15–25 år i forbindelse med bråk og sammenstøt under en Sian-markering lørdag.

Motdemonstranter tok seg over sperringene under demonstrasjonen og angrep Sian-medlemmer, ifølge politiet.

– Alle er innbrakt for ordensforstyrrelse og vil bli anmeldt for det. De er innbrakt av ulike årsaker. Noen vil bli dimittert, andre vil bli sittende lenger, sa opplyser innsatsleder John Endre Skeie under en pressebrifing etter hendelsen.

Han sier at politiet valgte en «passiv framgangsmåte» under demonstrasjonen, som endte med at et Sian-medlem ble skadd. Politiet har imidlertid fått kritikk for bruk av tåregass og pepperspray.

– Det vil jeg ikke kommentere. Vi har brukt virkemidler for å ivareta vår egen sikkerhet og sikkerheten til andre. En passiv tilnærming betyr at vi har trukket oss lenger og lenger tilbake, sier han.

 

Kjøp Klanen her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.