En mann ser på et portrett av Andrej Litvinenko malt av kunstnerne Dmitry Vrubel og Viktoria Timofeyeva i Marat Guelman gallery i Moskva 22 mai 2007. Foto:Sergei Karpukhin/Reuters/Scanpix

Putin ser ut til å følge Stalins oppskrift: Forsvinner mannen, forsvinner problemet.  Nå er Aleksej Navalnij forgiftet av å drikke te på et fly. Det samme ble Anna Politovskaja. Hun overlevde, men ble til slutt skutt i sin egen oppgang.

Putin ser ut til å foretrekke gift. Er det fordi han liker vissheten om at de dør en langsom, smertefull død?

Vi husker en annen kjent opposisjonell, Nemtsov, som alle trodde var så kjent at han var urørlig. Men Nemtsov ble skutt og blødde ihjel ikke langt fra Kremls murer.

Mord er en måte å vise makt på i Russland. Det er arven fra Stalin og Lenin.

Tidligere KGB-agent Aleksej Litvinenko ble drept med det sjeldne stoffet polonium, også det gitt i te. Han trodde han var trygg i London.

Tidligere KGB-agent Skripal og hans datter ble nesten drept av gift i Salisbury, av det uhyre sjeldne stoffet novisjok.

I de fleste av disse tilfellene er det snakk om gift så sjeldne at de kun fremstilles i statlige laboratorier. Ingen er i tvil om avsenderen. Men Putin bryr seg ikke.

Russland utgjør ikke noen militære trussel mot Europa, med mindre Vest-Europa skulle komme helt på kant med USA. Men at Putin dreper folk hvor det måtte passe ham, er alarmerende av flere grunner.

Nylig ble barnebarnet til Kazakhstans første president Nursultan Nazarbayev funnet død i London, angivelige av hjerteattakk, bare 30 år gammel.

Sultan Nazarbayev hadde truet med å avsløre korrupsjon hvor russiske interesser sto bak. Det handlet om milliarder av dollar.

Far til Sultanm, Rakhat Aliyev, som tidligere hadde en høy stilling i regjeringen i Kazakhstan, døde i østerriksk fengsel i 2015. Sønnen er overbevist om at han ble drept.

Over tid er det mange personer med tilknytning til russisk pengemakt som har funnet en voldelig død i London. Det virker ikke som om britene ønsker å gjøre noe med det. Tidligere var det spionasje det handlet om. Nå er det mord.

Men den som aksepterer mord på sitt territorium er samtidig med å undergrave tryggheten til opposisjonspolitikere i Russland. Hvis Putin ser at han kommer unna med mord i utlandet, hvorfor ikke i hjemlandet?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.