Christopher Columbus’ statue is being removed from the Grant Park in Chicago, Illinois, U.S. July 24, 2020. REUTERS/Kamil Krzaczynski

Columbus heises opp som et slaktet dyr. Da Sovjetunionen falt, ble statuene fjernet, og med god grunn. Lenin og Stalin var massemordere. Nå behandler demokratiske politikere og mobben i USA selv borgerkrigens helter som forbrytere.

Demokratiske ordførere og guvernører er i ferd med å pådra seg et stort ansvar. De bruker sine posisjoner til å beskytte mobben. Ordfører Lori Lightfoot bestyrer en by hvor det skytes 60–70 mennesker hver helg, og rundt ti drepes. Ingen snakker om Black Lives Matter da. Selv spedbarn er blitt drept. Men å motsette seg politi og føderale myndigheter, det klarer de.

Å fjerne historiske statuer er et destruktivt tiltak, som innvarsler revolusjon. Demokratene er i ferd med å kaste alle hemninger over bord.

Historiens dom vil bli hard.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.