Neha Naveen. Foto fra Twitter.

Den som måtte tro at det bare er land som Frankrike og Sverige som står til knes i problemer, bør sjekke hva våre egne innfødte, høyt utdannede innvandrere står for.

Neha Naveen (33) er født og oppvokst i Oslo. Hun har mastergrad i kulturstudier, er forfatter og lokalpolitiker for SV.

Naveen sier at det er drapsmannen, Abdullakh Anzorov, som er offeret – ikke Samuel Paty.

Dette tvitret hun søndag:

Den slettede tweeten.

Hun fikk kritikk, selvsagt, så etter kort tid slettet hun tweeten. Og deaktiverte hele Twitter-kontoen.

Dette er så ekstremt og skremmende at ord blir fattige, kommenterte Jon Helgheim (FrP):

Neha Naveen er SV-politiker og sitter i Stovner Bydelsutvalg. Hun «støtter ikke terror, men …» Noen som tror at mediene hadde latt være å skrive om det dersom det var noen fra høyresiden som skrev noe så spinnvilt?

Før hun deaktiverte Twitter-kontoen, kom det en hel rekke «beklagelser»:

 

Neha Naveen mener at å hugge hodet av et menneske, er «å ta igjen». Morderen er offeret, han har blitt mobbet. Det er vel lov å ta igjen når man blir mobbet?

Hun støtter ikke terror, hevder hun, men det er nettopp det hun gjør. Og nei, det hjelper ikke å slette og «beklage», ikke når beklagelsen er så forbeholden. Tweeten var «dårlig formulert», mener hun, og gjentar at «man publiserer tegningene vel vitende om at det provoserer».

20 år på skole og ingenting lært

Vi må konstatere at det er mulig å gå 20 år på norsk skole uten å tilegne seg elementær kunnskap om hva ytringfrihet og demokrati er.

Vi må konstatere at vi har nye landsmenn som beveger seg med den største letthet og selvbevissthet i det norske samfunnet. Som i det ytre er perfekt integrerte. De er velutdannede, veloppdragne og velkledte. De snakker slett ikke kebabnorsk. Flere av dem har politisk makt og øver innflytelse. Naveen er vararepresentant for SV i bydelsutvalget på Stovner i Oslo.

Hva skal de si, alle gutmenschen som sprekkeferdige av stolthet peker på hvor mange kvinner med innvandrerbakgrunn som tar høyere utdanning? Som mener dét er selve kronargumentet for at integreringen går utmerket?

Som for eksempel Raymond Johansen, da han ble bedt om å kommentere at nesten tre av fire som dømmes for grov vold i Oslo er innvandrere. Han ville heller snakke om høyt utdannede jenter:

– Vi har integreringsutfordringer i Norge, men vi må se på mer enn kriminalitetsstatistikken, vi må se på andre statistikker hvor folk med innvandrerbakgrunn scorer veldig høyt. Ikke minst jenter når det gjelder høyere utdanning og universitetsutdanning. Så da kan vi også snu på det og spørre: Hvorfor fungerer det så godt i Norge, når dere får til så mye? (Document)

Støttet å rive ned Churchill og Holberg

I sommer støttet Naveen oppropet «ta ned rasist-/slavehandler-statuene i Norge», der målet var å få fjernet statuen av Winston Churchill på Solli plass i Oslo og Ludvig Holberg ved Nationaltheatret i Oslo.

– Ja, det gjør noe at Winston Churchill står der. Han var en undertrykker, uttalte Naveen til Dagsavisen.

Hun reagerte da Stefan Heggelund (H) uttalte om «riv statuene»-oppropet at «en del trenger en historietime»:

– Det er nedlatende. Sier han at alle de 4.400 som har skrevet under på dette er historieløse? Jeg har også gått på norsk skole og har hatt samme historietimer som de to fra Høyre. Men jeg har mange ganger reagert på hva vi ikke fikk høre i historietimene, sier Neha Naveen.

Så da vet vi i hvert fall at hun fulgte med i historietimene.

– Blasfemi bør straffes

41 prosent av muslimene i Norge mener blasfemi bør straffes. 82.000 «nordmenn», altså, dersom vi regner at det er rundt 200.000 muslimer i Norge. Syv prosent støtter dødsstraff, ifølge samme spørreundersøkelse.

Det er åpenbart flere enn Neha Naveen som har et problem.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.