Facebook slettet et innlegg om Black Lives Matter fra Shurika Hansens side etter tretti minutter – og stemplet det som «hatefulle ytringer». Hun ble også utestengt fra Facebook.

Shurikas innlegg in extenso:

Det at 99 prosent av svarte liv i USA blir ødelagt av andre som ikke er politi ser ikke ut til å være viktig for den radikale bevegelsen Black Lives Matter. Nå ser jeg at norske journalister også har begynt med kampanjejournalistikk for slike aktivister. Kriminelle får mikrofonstativ og inntar offerrollen. Dette er farlig og skammelig!

Trist, men før dere konkluderer med at vi har systematisk rasisme og politivold i Norge, sjekk fakta og statistikk. Det finnes IKKE systematisk rasisme i Norge. Tvert imot, så er nordmenn fargeblinde.

Statistikken viser at afghanere, somaliere og pakistanere har høyere tillit til politiet enn den øvrige befolkningen. (Se tabell 16.4 i denne rapporten) Hvorfor adopterer vi da illusjonen om politivold og systematisk rasisme? Hvem tjener penger på dette?

Politiet i Norge er ikke rasister. De reagerer utifra erfaring. Så neste gang du som svart gutt blir stoppet av politiet, ikke kjeft på politiet og gå i offerrollen. Snu deg mot dine egne og spør dem hvorfor i alle dager de raner, lager bråk og gir et forferdelig bilde av deg.

Jeg skylder på alle mine landsmenn og ikke på politiet. Skylden må plasseres der den hører hjemme!

Hansen har klaget til Facebook på slettingen av innlegget og utestengelsen, skriver Resett.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.