– Min sterke oppfordring til politiet er at de legger død alle forsøk med å være politisk korrekt, sier Per-Willy Amundsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (Frp) reagerer på politiets treghet i å opplyse om gjerningsmannens etnisitet etter knivstikkingene i Sarpsborg.

Fra politiet ble varslet om knivstikkingen tirsdag kveld tok det over tolv timer før politiet opplyste at den siktede 31-åringen ikke er etnisk norsk. Siktede har somalisk bakgrunn, melder flere medier i dag.

– I flere og flere saker ser vi at politiet driver med en form for nytale hvor de forsøker å formulere seg på en måte som unngår såkalt stigmatisering. Men fakta er fakta. At personen ser ut til å ha somalisk bakgrunn mener jeg er relevant og det bør også offentligheten kjenne til, sier den tidligere justisministeren til Resett.

En kvinne døde i natt etter at tre kvinner ble knivstukket av 31-åringen i Sarpsborg kort før midnatt. Ytterligere to kvinner er skadet.

En kvinne i 50-årene ble drept ved busstasjonen i sentrum av Sarspborg. Politiet tror hun var et tilfeldig offer, mens siktede har en relasjon til de to andre.

Hvis politiet holder tilbake informasjon kan det oppstå spekulasjoner, påpeker Amundsen.

– Det skaper spekulasjoner som ellers kunne vært lagt døde. Så politiet bør kommunisere bedre både av hensyn til de som blir uskyldig hengt ut og fordi offentligheten har krav på å få vite bakgrunnen til personer som begår slike lovbrudd. Vi ser et mønster som er problematisk og dette er et samfunnsproblem. Da nytter det ikke å underslå fakta.

Det handler om folks tillit til politiet, sier stortingsrepresentanten.

– Min sterke oppfordring til politiet er at de legger død alle forsøk med å være politisk korrekt.

Amundsen sier at politiet må etterforske saken bredt, også opp mot terrorlovgivningen, siden minst en av kvinnene ser ut til å ha vært et tilfeldig offer.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.