Tavle

Sist helg var det et hav av mennesker i en BLM-demonstrasjon nær Central Park. Da snakker ingen om smitte. New York City har ansatt 1.000 såkalte contact tracers, folk som skal spore opp smittespredere. Men de har fått beskjed av borgermester Bill de Blasio og guvernør Cuomo om ikke å spørre om de har vært på BLM-demo. Mediene er derimot veldig opptatt av smittefaren på Trumps rally i Tulsa kommende lørdag. Marsjen er fra 5. juni i Central Park. Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

Tucker er i en klasse for seg når det gjelder å holde fingeren på pulsen i dagens Amerika. Han viser til statistikk som sier at Black Lives Matter nå er mer populær enn både Demokrater og Republikanere. Hva har skjedd? Det er ikke lenge siden BLM ble assosiert med politihat og vold. Noen har gjort en jobb for å skaffe BLM innflytelse.

Ingen tør nå motsette seg BLM. Tucker gir noen skremmende eksempler på lærere/rektorer som våger å si at alle mennesker er like mye verdt og får sparken.
Tucker understreker: USA ble grunnlagt på overbevisningen om at alle mennesker er like mye verdt. Nå får man sparken for å si det offentlig.
Hva er det som foregår? Det er dette som skremmer Tucker: At ingen helt klarer å følge med på det som skjer.
BLM har offentliggjort en kravliste: Kjernefamilien skal oppløses, ulike parkonstellasjoner vil bli tillatt. Det skal utbetales erstatninger til svarte og alle svarte har krav på en anstendig årslønn.
Det er svarte som vil få en priviligert status.Dette er det motsatte av fremskritt, det er begynnelsen på rasemotsetninger og økt polarisering.

Elizabeth Warren foreslo at også minnesmerkene over de falne sørstatssoldatene skal ødelegges. Hun foreslo dette i armed services committee i Senatet, forsvarskomiteen, og vant frem. Heller ikke Republikanerne reiste seg i protest.
Dette er skremmende, sier Tucker og viser til et tilfelle i 1968 da kulturministeren til Black Panters ville at opptaket til universitet i San Fransisco skulle skje etter rasekriterier. Ledelsen turde ikke protestere. Da var det en japansk lærer som tok kampen opp, helt fysisk, og fikk satt en stopper for galskapen.
Men hvor er en slik leder i dag? spør Tucker. Det er det folk vil ha.