Det murrer i Storbritannia. Folk er lei av at alle institusjoner er blitt talerør for BLM og dess like. Sist ut var National Trust – den ideelle organisasjonen som eier og forvalter stort sett det som er av historiske landemerker i landet. National Trust er en av de største tomteeierne i Storbritannia. Fullt navn er National Trust for Places of Historic Interest or Natural Beauty.

Hva har dette med woke-bevegelsen å gjøre? tenker du kanskje. Og det var også det medlemmene lurte på da lederen, Tim Parker, før jul uttalte at Black Lives Matter var en ‘menneskerettighetskampanje uten politiske forbindelser’. Dette kom omtrent samtidig med at en 115-siders rapport fra National Trust påpekte at 93 slott og gods hadde forbindelser til slaveriet og dermed skulle «svartelistes». Blant dem var Churchills sitt hjem. National Trust skulle nå skamme seg over de bygningene som de var satt til å bevare og forvalte for ettertiden.

Tim Parker, som hadde vært leder siden 2014, sa at National Trust «forpliktet seg til antirasisme og til å skape mangfold, inklusivitet og et velkomment miljø». Dette gikk litt på tvers av hva de 5,4 millioner av medlemmer så for seg som National Trust sin rolle. I 2017 ble noen frivillige som jobber for National Trust nærmest tvunget til å ha på seg gay pride pins. Det var ikke populært.

En intern protestgruppe, som har kalt seg Restore Trust, tok sikte på å kvitte seg med Tim parker og hele woke-agendaen hans. De vil også ha en granskning av slaveri-rapporten.

Tim Parker ga etter for presset og gikk av som leder for National Trust i slutten av mai. Han fikk kallenavnet «Prince of Darkness» i finanskretser og fagforeninger fordi han tok over selskaper og deretter sparket tusenvis av ansatte. Ved et tilfelle ankom han i en splitter ny svart Porche til et møte hvor han informerte om masseoppsigelser. Dette er nå en som utviser «stor omsorg» for svakere grupper. Yeah, right.

National Trust følte at ledelsen var på vei et annet sted enn resten av organisasjonen. Kunsthistoriker Sir Roy Strong kalte dem for en «Blair-regjering i eksil; en venstreorientert gruppe besatt av å krysse av i rutene for funksjonshemmede, eldre, LGBT og de etniske gruppene og resten».

‘the Blair Government in exile’: a ‘Left-leaning’ group obsessed with ‘ticking the boxes of the disabled, the aged, LGBT and ethnic communities and the rest of it’.

Restore Trust gjorde kort prosess. Og de har ikke tenkt til å gi seg der. Lederen for Restore Trust, Jack Hayward, sier at de er svært glade over å bli kvitt Parker, men det er bare starten. Det er helt klart at det er en gruppe i ledelsen av National Trust som er veldig woke, og som gjerne vil nedverdige britisk historie, sier han. Vil vil konsentrere oss om å kvitte oss med dem. Det er en metropolsk elite som dominerer National trust, sier han. Vi vet hvem de skyldige er og de er vårt neste mål.

‘It’s obvious that across the Trust’s senior management there’s a group of very woke, connected people who like to denigrate British history, so we are now going to concentrate on getting rid of them. There is a metropolitan elite dominating the Trust. We know who the culprits are, and they will be our next targets.’

Det er gledelig at noen tar jobben med å fjerne den overbetalte hypermoralske eliten fra slike viktige organisasjoner som skal bevare vår kultur.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!