Mange synes det er artig og fargerikt, men hva representerer det egentlig?

Det britiske togselskapet Avanti West Coast tar en full woke med et nytt Pride-tog. Det nye regnbuetoget reiste fra London til Manchester på tirsdag. Ombord kan man lære alt om LGBT, sier de og hele besetningen er naturligvis fra LGBT-miljøet. Men bare visstnok nå i starten, sier ledelsen som kanskje tror at resten av togpersonalet står og tripper i påvente av å kunne jobbe på den rullende LGBT-paraden.

Toget er fylt med litteratur, historier og fargerike postere og man vil få Pride-relatert informasjon og «morsomme fakta» over høytaleren underveis, lover selskapet.

Togsjef Paul Austin synes ikke egen LGBT-besetning eller toget er diskriminerende på noen måte. Tvert imot er dette et steg mot et mer likeverdig og inkluderende samfunn, mener han, og ser absolutt ikke sin egen selvvalgte segregering bak regnbuemunnbindet. For at han skal føle seg akseptert for den han er, så er et eget tog som uttrykker hans seksualitet viktig, ser det ut til:

“This is about being accepted for who I am and representing the LGBT+ community we serve across our network. Being a part of the UK’s first all LGBT+ crew is a sign of the steps we’re taking towards a more inclusive, diverse and equal society and I am so proud to be involved today.”

Hvis du ønsker deg et eget tog for heteroseksuelle hvite menn som stemmer Brexit og liker Trump, så må du nok vente en stund. Det går ikke alltid et tog for deg.

https://www.youtube.com/watch?v=gJEvfg_I4MQ

Dette må da oppleves som påtrengende for passasjerer som «uheldigvis eller tilfeldigvis» har kjøpt billett og ikke ønsket en indoktrinering på togturen? 

Fra stua her i Wales høres det oppgitt: «Whatever happened to the normal world we used to live in?»

Standard

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!