Statsminister Erna Solberg på Impossbile Games på Bislet 11. juni  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Den siste uken har det oppstått et betydelig press fra aktivister og presse om at statuer skal fjernes fordi de er rasistiske, forbundet med slavehandel og krenker følelsene til innvandrere, mørkhudede, LGBTIQ-samfunnet, Antifa, islamister, antirasister, voldsmenn, sinnslidende og gud vet hvem andre som hiver seg på.

Vestlige land blir stadig mer turbulente og splittet, og det er jo nøyaktig som advart på forhånd, for dårlig poltikk skaper alltid dårlige resultater. Siden statsministeren dessverre har en tendens til å mene det samme som enhver motebølge som skyller over samfunnet, og som regel velger enkleste utvei for å slippe å mene noe som helst, har jeg skrevet dette memoet. Håper du får det, for her er ti punkter som trenger mer ettertanke:

1: Både Maos rødegardister, Taliban, og ISIS rev ned statuer og minnesmerker fordi de representerte en fortid som skulle viskes ut. Her minnes du kanskje Talibans spektakulære sprengning av Buddha-statuene i Bamyan i 2001, fordi de angivelig representerte «idoler». I 2020 driver altså ekstremister med akkurat det samme i vestlige byer, fordi de hevder at statuer er «idoler». Noe som altså ikke er sant. Dette kan det være verd å tenke litt nøyere over.

2: Det faktum at George Floyd ble drept av politifolk som brukte overdreven vold, betyr ikke automatisk at politifolkene gjorde det ut fra rasisme, det beviser ikke at det finnes «strukturell rasisme», det beviser heller ikke at politiet i vesten er rasistisk, og det betyr ikke at George Floyd var en engel. Dette er påstander fra aktivister og pressgrupper som VIL at dette skal være sant, men det gjør det ikke sant. Og jeg tror neppe våre politifolk setter pris på beskyldningene. Dette kan det være verd å tenke litt nøyere over.

3: Svært mange land i verden er styrt av regimer som systematisk bruker politiet som politisk verktøy, og disse politifolkene er faktisk rasistiske, voldelige, målrettet, og både arresterer, fengsler torturerer og dreper systematisk og med hensikt. Og mange arrestanter forsvinner sporløst. Dette gjelder imidlertid ikke verdens største demokrati USA. Men det gjelder dine beste venner som styrer Kina. Dette kan det være verd å tenke litt nøyere over.

4: Det er et historisk faktum at ALLE folkeslag, raser, kulturer og religioner har vært dypt involvert i slaveri gjennom de siste 5000 årene av sivilisasjon. Men det var altså Vesten og hvite mann som gikk i bresjen for å oppheve slaveriet, og det var hvite mann som spredde det til andre kulturer. Noen opprettholder imidlertid slaveri den dag i dag, ikke minst i muslimske land. Dette kan det være verd å tenke litt nøyere over.

5: Hvite mann opphevet ikke bare slaveriet for hele menneskeheten. Vi fant også opp absolutt alt som andre raser og kulturer nyter godt av i dag: Vitenskap, moderne medisin, kjemi, teknologi, industrielle metoder, moderne jordbruk, dampmaskinen, forbrenningsmotoren, elektromotoren, toget, bilen, lastebiler, datamaskiner og alt annet fra lyspæra til kommunikasjonssatelitter. Alt dette sørger for at vi fortsatt ikke står fast i steinalderen, og derfor har vi ingenting å unnskylde. Alle andre folkeslag og kulturer har faktisk hvite mann å takke. Vi pleier vanligvis ikke si dette høyt, eller gjøre et poeng ut av det, men når rene rasister går til angrep på vår hudfarge, da har de bedt om det. Dette kan det være verd å tenke litt nøyere over.

6: Selv om innvandrere, mørkhudede, LGBTIQ-samfunnet, Antifa, islamister, antirasister, voldsmenn, plyndrere, sinnslidende, (og Gud vet hvem andre som hiver seg på bølgen) gjør veldig mye ut av seg, så betyr ikke det automatisk at de har rett. Det betyr heller ikke at de er mange, eller at de har flertallet. Faktisk er de veldig få, har liten støtte i folket, og gjør egentlig bare den store majoriteten av skikkelige borgere forbanna. Dette kan det være verd å tenke litt nøyere over.

7: Borgere som utgjør den store majoriteten av normale, skikkelige, fornuftige og arbeidsomme nordmenn utafor Grünerløkka i Oslo, forventer ikke at du som statsminister skal holde med en minoritet av gærninger. De forventer faktisk at du som statsminister skal stoppe gærningene, før de tar over og ødelegger hele samfunnet rundt seg. Og de forventer at du gjør dette med statlig bestemthet og makt, som beskytter borgere, samfunn og bedrifter fra opptøyer, vold og ødeleggelser. Og OBS: Hvis myndighetene ikke gjør jobben sin, har denne store majoriteten faktisk lov til å beskytte seg selv med de midler de finner nødvendige. Det har du ikke lyst til å oppleve. Det har faktisk ingen lyst til å oppleve, så gjør noe. OK? Sett skapet på plass nå, før dette eskalerer ytterligere. Dette kan det være verd å tenke litt nøyere over.

8: Mohammed (krig være med ham) var slavedriver, slavehandler og slaveeier. Særlig var sexslaver populære som betaling for hans voldelige soldater, og selv i dag finnes det oppfordringer til å ta slaver i Koranen, fordi muslimer er guds eget herrefolk, ifølge manifestet til Mohammed. Hvis man skal ta et oppgjør med rasismen, er det derfor nødvendig at du som statsminister for et vestlig, demokratisk land tar avstand fra herrefolk-ideologien og slaveri-oppfordringer i islam og Koranen. Dette kan det være verd å tenke litt nøyere over.

9: Denne motebølgen av protester mot fortidens rasisme og slaveri kommer fra nøyaktig de samme aktivistene som ropte på klimakutt før koronapandemien ødela den motebølgen. Før det var de rasende over MeToo, og før det var de rasende over… noe vi allerede har glemt. Og snart er denne motebølgen over, og så blir de «pissed off» over noe nytt. For disse folka er alltid «pissed off» over noe. De er med andre ord bare et motefenomen, og man trenger ikke ta kravene deres på alvor – selv om NRK og mainstream-media insisterer på det. Dette kan det være verd å tenke litt nøyere over.

10: Samfunnet vårt fungerte helt fint allerede i år 2000, og trenger hverken en moralsk, teknologisk, digital eller grønn revolusjon, og er ikke truet hverken av klimakrise, frie ytringer, ateisme eller historien vår. Det er helt andre ting som truer. Det vi trenger nå, er myndigheter som studerer nøye hva vi har, hva som fungerte før, og hva som er rimeligste løsning – og dermed slutter å jage etter aktivisters sinnsyke grønne utopier, global stormannsgalskap, EUs 1000-årsrike og drømmer fra Disneyland.

De røde og grønne aktivistene som gauler og skriker, er nemlig hverken spåmenn eller teknologer. De er bare misfornøyd. Endeløst, gjennomgående misfornøyd, med absolutt alt, inklusive seg selv. De vil bare ha «noe annet» – men de forstår ikke selv hva de faktisk ber om. Drit i dem, og hør heller på de rolige, sindige voksne folka som protesterer mot den vanvittige vindkraften som vindkraftindustrien har lurt deg til å vedta. Dette kan det virkelig være verd å tenke litt nøyere over.

Veldig mye å tenke over!

Slik jeg ser det, har Vesten blitt et svært urolig, uforutsigelig, splittet, komplisert og tildels farlig område å styre, og det var ikke slik før. Før var Europa forbausende rolig, ordnet og forutsigelig. Men masseinnvandring av unge, våpenføre menn fra MENA-land, gjør noe med et samfunn og økonomien. Som advart.

Kulturkannibalen islam gjør også noe med et samfunn og økonomien – selv om flerkulturens aktivister forsikret deg om at alt ville bli som før, bare bedre og mer beriket. De som forsikret deg om det, var også aktivister i kraftig mindretall, som ikke ønsket å ta hensyn til flertallet eller demokratiske prosesser og denslags gammeldags tjafs. Dette er nok en ting som er verd å tenke litt nøyere over, nå som Sverige viser oss flerkulturens og moralismens fasit.

Så alt i alt: Det er ganske mye å tenke over for en stakkars statsminister, men: Sammen med den tidligere publiserte Stillingsbeskrivelse for Statsministeren (som spredde seg som mugg i en brødboks på nettet) bør dette memoet være en korreks til de middelmådige yes-folka du vanligvis omgir deg med som rådgivere… antageligvis fordi det er enkelt og behagelig.

 

PS: Dette memoet deles med 700.000 lesere. Og siden vi ikke får pressestøtte fra deg, og jeg ikke sender faktura for dette verdifulle innspillet, håper vi flere lesere vil betale et månedlig beløp for mer sannheter og fornuft. Hilsen tenketanken Document.no.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.