Ikke en gang statuen av President Abraham Lincoln, presidenten som opphevet slaveriet i USA, og som måtte bøte med sitt liv for det, fikk stå i fred i London, lørdag 6. juni. Foto: Twitter

På minnedagen for invasjonen i Normandie 6. juni 1944, svinet Black Lives Matter-demonstranter (BLM) til statuen av Winston Churchill som står i Parliament Square i London. Bokstavene “ACAB” – en forkortelse for “All Coppers Are Bastards” – ble sprayet på sokkelen av BLM-demonstranter, som i likhet med i Norge ga blaffen i smittevern og avstandsregler.

Foto: Twitter

Karantenereglene har vært svært strenge i Storbritannia, der politiet har jaget par og mindre grupper vekk fra bl.a. parker og strender. Men til tross for advarsler fra både helseminister Matt Hancock og innenriksminister Priti Patel, møtte tusenvis av mennesker opp for å demonstrere, skriver journalisten Rachael Venables på Twitter.

 

Også The Cenotaph, minnemerket over alle falne, ble brukt som «såpeboks» av BLM-demonstrantene. Foto: Twitter

 

Ironisk nok, statuen av Abraham Lincoln ble også nedtagget:

https://twitter.com/JackBMontgomery/status/1269305806333370368?s=20