26 år gamle Sasha Johnson er i en kritisk tilstand etter å ha blitt skutt i hodet kl. 03 søndag morgen i Consort Road i Peckham, sør i London. BLM-aktivisten hadde mottatt flere drapstrusler i den senere tiden, hevder partiet Taking the Initiativ på Facebook. Johnson er en av stifterne av dette partiet. Sky News skriver at Johnson skal ha brutt med Black Lives Matter-bevegelsen for noen måneder siden.

Området hvor Johnson ble skutt er ikke av de beste:

Johnson er en militant aktivist og har fått mye kritikk for sine uttalelser og Twitter-meldinger som denne:

Sasha Johnson var en av de som tok initiativet til BLM-demonstrasjonene i Storbritannia i fjor sommer. Document skrev om henne da hun startet det nye politiske partiet; Taking the Initiativ Party. Partiet skulle ledes av svarte, sa Johnson. Hun sammenliknet politiet med Ku Klux Klan og ledet an i taktfaste rop som «fuck the police» og «one solution, revolution».

Sasha Johnson ønsket en militant BLM-bevegelse velkommen, fjerning av all politi og kapitalisme i samfunnet. Her fra en tale i juli:

Sasha Johnson er utdannet ved Oxford Brookes University og har to barn.

Ingen er så langt arrestert. Politiet ber om at vitner melder seg og vil også innhente video fra ringeklokkene i området. Politiet sier at det er ingenting som tyder på at dette er et målrettet drapsforsøk. Det var et party i nærheten av der hvor Johnson ble skutt og det var mange mennesker i området. Det er mange tilfeldige mennesker som blir skutt i London.

Daily Mail     BBC     Sky News

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.