Panelet, som blir kalt for Facebook Høyesterett, vil til slutt bestå av 40 mennesker rundt om i verden, men ha færre «dommere» til å begynne med. Nå er de første dommerne utnevnt og det ble vel omtrent som vi forventet da vi i september skrev:

Vi ser for oss at den nye «høyesteretten» vil bli en slagkraftig politisk korrekt pisk i tråd med Facebooks globalistiske agenda.

Selv har vi gjentatte ganger forsøkt å få gjenåpnet den danske siden vår på Facebook. Men det nytter ikke, vi møter bare en vegg av taushet. Vi kan ikke se at denne nye «høyesteretten» vil bli et positivt bidrag for ytringsfriheten.

Onsdag lanserte Facebook de første medlemmene i «høyesterett»-gruppen. Styreleder Thomas Hughes er fornøyd med utvalget av de nye ytringsfrihetsdommerne, eller -kneblerne, alt ettersom man ser det.
– Dette er en gruppe som har et mangfold av innsikt, bakgrunn og livssyn, men som deler et dypt engasjement for å fremme menneskerettigheter og ytringsfrihet.

Reuters skriver:

Ifølge Facebook har gruppens medlemmer bodd i 27 land og snakker minst 29 språk. Blant medlemmene er jurister, menneskerettsaktivister, journalister, en fredsprisvinner og den tidligere danske statsministeren Helle Thorning-Schmidt. De skal vurdere hva som er lov å publisere både på Facebook og på Instagram.

Selv Nick Clegg, som er Facebooks visepresident for selskapets globale PR-virksomhetleder, ytret tvil om mottakelsen av den nye «høyesteretten»:

“I don’t expect people to say, ‘Oh hallelujah, these are great people, this is going to be a great success’ – there’s no reason anyone should believe that this is going to be a great success until it really starts hearing difficult cases in the months and indeed years to come.”

Blant de utvalgte Facebook-dommerne finner vi sosialistpolitiker og tidligere dansk statsminister Helle Thorning-Schmidt. Og sosialist avisredaktør Alan Rusbridger, og den venstreorienterte amerikanske advokaten Jama Greene, og den venstreorienterte colombianske advokaten Cataline Botero Marino, og ja, ikke minst den venstreorienterte politikeren Tawakkol Karman fra Jemen fra partiet al-Islah som er en gren av Det muslimske brorskapet. Er det noen som ser et mønster her?

Utnevnelsen av Tawakkol Karman har skapt protester. Tawakkol Karman mottok forøvrig Nobels Fredspris i 2011, hvilket alle heller ikke dengang var spesielt glade for. “Islam, like all religions, is a religion of peace and harmony”, sa hun i en tale etter massakrene i Paris i 2015.

Etter at Faktisk.no har fått frie tøyler til å fjerne og rapportere artikler på Facebook som dermed bremser spredningen av innlegg eller nettsider de ikke liker, så skal altså denne gjengen sitte som dommere og lage fremtidens policy for ytringsfrihet på verdens største sosiale medie. Vi er ikke overrasket.

Kanskje likegreit å ikke dele denne artikkelen hvis du er på Facebook og har lyst til å fortsette å være der.  Document.no er også å finne på MeWe.

Les også: Facebook med egen «Høyesterett»

 

Og hvis du virkelig vil støtte ytringsfriheten, så bør du støtte vårt arbeid i Document. Vi trenger flere som bidrar for å bygge opp en motvekt til globalistene som fremdeles tror at islam kan bidra med harmoni, fred og ytringsfrihet.