Med 756 flere døde, 646 helbredede og 3815 nye aktive smittetilfeller i Italia siste døgn, bekreftes en hovedtrend i smittekurven (blå farge) som ikke peker i retning av kontroll før om ca. fire uker.

Det er nå ca. ett tusen færre nye smittetilfeller pr. dag enn for åtte dager siden. Hvis den nedadgående trenden i antallet nye daglige tilfeller fortsetter å holde denne farten, vil epidemien være under kontroll omtrent i månedsskiftet april/mai.

I mellomtiden vil mange flere uunngåelig dø. De totale dødstallene har fordoblet seg på ca. en uke, og ligger nå på 10.779. Men den forrige fordoblingen tok bare ca. fem dager, og den før der igjen fire dager. Fordoblingene skjer altså saktere nå, men epidemien kommer neppe under kontroll før minst én ny fordobling i antall døde.

Man kan jo ta seg i å lure på hvordan dette ville ha gått i fravær av smitteforebyggende tiltak. Det er omlag ti av Italias noe over hundre provinser som er hardt rammet. Kanskje kunne det ha endt med en kvart eller en halv million døde, og det i bare ett land.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂