En kvinne i Grosseto i Toscana deltar i et felles globalt Fadervår som pave Frans hadde tillyst den 25. mars 2020 klokken 12. Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters / Scanpix.

5210 nye personer har testet positivt for koronaviruset i Italia det siste døgnet (+7,5 % mot +8,2 % i går), hvor det er foretatt 27.481 tester. Antallet påviste smittetilfeller siden epidemien starten har dermed nådd 74.396. Det er nå i alt 7503 virusdøde, kunngjør det italienske sivilforsvaret.

683 er døde siste døgn, mot 743 døgnet i forveien. 31 leger har hittil dødd under epidemien.

Antallet som tester positivt dag for dag, kan se ut til å være i en langsomt nedadgående trend, etter å ha nådd en topp, som forhåpentligvis ikke overstiges, den 22. mars.

Det kan altså virke som om den eksplosjonsartede smitteveksten er over, men veksten avtar enn så lenge så ulidelig langsomt at mange flere smittede og døde fremdeles må påregnes de neste ukene, innen det er håp om at det nærmer seg slutten.

Hver dag som går uten brudd i den nye trenden de siste dagene, styrker ikke desto mindre antagelsen om at et vendepunkt er nådd.

Verdens helseorganisasjon (WHO) antyder at de aktive smittetilfellene, altså antall personer som til enhver tid lever med smitten, kan nå en topp søndag, for deretter å begynne å avta, opplyser La Repubblica.

Det betyr ikke at det ikke blir flere nye smittede i ukene fremover, men at antallet som friskmeldes eller dør, etterhvert vil overstige antallet nye smittede, slik at epidemiens omfang avtar.

Det er i øyeblikket 57.521 smittede som hverken er friskmeldte eller døde.

Totalt 9362 personer er friskmeldte, 1036 flere bare det siste døgnet, skriver Corriere della Sera.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂