Helsepersonell i vernedrakter behandler en koronapasient på intensivavdelingen ved sykehuset Casalpalocco i Roma den 24. mars 2020. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / Scanpix.

Den daglige oppdatering fra det italienske sivilforsvaret om koronaepidemien viser tirsdag at det nå er 6820 personer med viruset som er døde, en økning på 743 siden i går.

Det er i alt 69.176 personer som har testet positivt siden epidemien startet, en økning på 5249 siste døgn, svarende til en vekst på 8,2 prosent.

Det er bitte litt høyere enn den tilsvarende størrelsen i går (8,1 %), men fremdeles klart lavere enn uken i forveien. I fravær av nye utbrudd eller andre ubehagelige overraskelser, synes det å bekrefte tegnene til begynnende utflatning i smittekurven som kunne øynes i går.

Tegnene til utflatning betyr naturligvis ikke at det nærmer seg slutten på epidemien ennå. Mange flere vil fremdeles bli smittet, og flere vil dø. Men det kan likevel bety at man muligens øyner begynnelsen på slutten.

Gitt at det uansett ikke er over på en god stund ennå, advarer sivilforsvarets sjef Angelo Borrelli mot å senke guarden, og formaner til fortsatt forsiktighet. I et intervju med La Repubblica sier han at antallet smittede med mørketallene kanskje kan være ti ganger høyere enn antallet som har testet positivt.

Det er for tiden 21.937 koronapasienter på sykehus i Italia, hvorav 3396 i intensivterapi, skriver Corriere della Sera.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂