Helsepersonell i smitteverndrakter behandler en koronapasient på intensivavdelingen ved San Raffaele-sykehuset i Milano den 27. mars 2020. Foto: Flavio Lo Scalzo / Reuters / Scanpix.

Fredagens oppdatering om koronakrisen fra det italienske sivilforsvaret viser at 969 flere personer er døde det siste døgnet, totalt 9134 siden epidemien startet.

Det totale antallet som har testet positivt, er nå 86.498, hvilket er 5959 flere enn for ett døgn siden, en økning på 7,4 prosent. Den statistiske utviklingen dag for dag ser dermed slik ut:

Italienske epidemiologer forklarer at den siste tidens hopp oppover skyldes forsinket registrering, skriver La Stampa. Hvis man tenker seg noe av de to siste søylene smurt utover de fire søylene i forveien, avtegner det seg dermed et bilde av en langsomt nedadgående trend i antallet nye smittede.

Smittekurven peker fortsatt oppover, riktignok ikke så bratt som for en uke siden, men mange flere vil fremdeles bli smittet:

Det påviste antallet aktive smittetilfeller er i øyeblikket 66.414, skriver Il Sole 24 Ore. 10.950 er blitt friske, mens det altså er 9134 som er døde. 3732 er i intensivterapi.

Antallet tester pr. dag er fremdeles svært høyt, over 30.000, og det testes nå flere personer med bare ett symptom, skriver Corriere della Sera. 18 prosent testet positivt siste døgn.

Lombardia-regionens guvernør Attilio Fontana, som i går uttrykte bekymring, er i dag mer beroliget.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.