En folketom Via di San Gregorio i Roma den 26. mars 2020. Foto: Yara Nardi / Reuters / Scanpix.

Koronaepidemien vil liksom ikke slippe ordentlig tak i Italia. Et par dager med nyheter som gir håp, etterfølges av dårlig nytt: Det som lignet en gryende trend til færre nye koronapositive pr. dag, er brutt det siste døgnet:

6153 flere har testet positivt (+8,3 %), mot 5210 døgnet i forveien (+7,5 %). Den prosentvise veksten er fremdeles lavere enn den var hver dag frem til sist søndag, men økningen i antall forblir jo ubehagelig høy. Dermed uteblir også den definitive utflatningen man går og venter på:

662 personer er virusdøde det siste døgnet, mot 683 døgnet i forveien.

Det er fremdeles Lombardia-regionen, hvor antallet positive har økt med 2543 det siste døgnet, som skaper størst hodebry, noe regionens guvernør Attilio Fontana foregrep under en pressekonferanse tidligere i dag. Vi må vurdere om dette er en tilfeldig økning i statistikken, eller om det er et trendbrudd, sier Fontana ifølge La Repubblica, og legger til: «Personlig er jeg bekymret.»

En nytt topp er likevel ikke nådd, til tross for ekstremt mange nye tester. Men veien til kontroll virker ulidelig lang.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.