Tavle

En folketom Via di San Gregorio i Roma den 26. mars 2020. Foto: Yara Nardi / Reuters / Scanpix.

Koronaepidemien vil liksom ikke slippe ordentlig tak i Italia. Et par dager med nyheter som gir håp, etterfølges av dårlig nytt: Det som lignet en gryende trend til færre nye koronapositive pr. dag, er brutt det siste døgnet:

6153 flere har testet positivt (+8,3 %), mot 5210 døgnet i forveien (+7,5 %). Den prosentvise veksten er fremdeles lavere enn den var hver dag frem til sist søndag, men økningen i antall forblir jo ubehagelig høy. Dermed uteblir også den definitive utflatningen man går og venter på:

662 personer er virusdøde det siste døgnet, mot 683 døgnet i forveien.

Det er fremdeles Lombardia-regionen, hvor antallet positive har økt med 2543 det siste døgnet, som skaper størst hodebry, noe regionens guvernør Attilio Fontana foregrep under en pressekonferanse tidligere i dag. Vi må vurdere om dette er en tilfeldig økning i statistikken, eller om det er et trendbrudd, sier Fontana ifølge La Repubblica, og legger til: «Personlig er jeg bekymret.»

En nytt topp er likevel ikke nådd, til tross for ekstremt mange nye tester. Men veien til kontroll virker ulidelig lang.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!