Folkeregisteret har registrert en økning i antall flyttemeldinger til fritidsbolig den siste uken, opplyser Elin Imsland, som er avdelingsdirektør og ansvarlig for Folkeregisteret i Skatteetaten, til NRK.

– Vanligvis mottar vi ca. tre slike saker om dagen, men i perioden 14. mars og frem til i går mottok vi 20–40 saker per dag, sier Imsland.

De fleste hytteområder er regulert som landsbruks-, natur- og friluftsområder og kan derfor ikke benyttes til bolig. Dessuten står det i Folkeregisterloven at bostedsadresse skal være adressen du oppholder deg mest på i en 12 måneders periode.

De som har sendt søknad, vil uansett bli skuffet, for søknadene om flytting til fritidsbolig er satt på vent i lys av koronasituasjonen, opplyser Skatteetaten.

– Vi prioriterer de aller mest kritiske oppgavene, og flyttemeldinger til fritidsbolig er ikke prioritert som et kritisk område for Skatteetaten i disse dager, sier Imsland.

Det gis ingen muligheter for dispensasjon fra hytteforbudet, men det gis unntak hvis det er familien til en som er smittet av koronaviruset. Da kan de friske familiemedlemmene, som må være i karantene, oppholde seg på hytta. Den som er smittet, må holde seg hjemme.

NRK     Aftenposten

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂