Dombås kirke etter brannen natt til torsdag 20.februar. Foto: Astrid Kvam Helset / NTB Scanpix

Hamar tingrett ila lørdag en person fire ukers varetekt, etter å ha erkjent straffeskyld for brannen i Dombås kirke natt til 20.februar og forsøket på å tenne på Sel kirke natt til 19.mars.

Politiet Innlandet skriver i en pressemelding at de natt til lørdag pågrep to personer på Dombås.

En av de to ble i dag i Hamar tingrett fremstilt for varetektsfengsling for fire uker. Videre etterforskning i dag har resultert i at den ene personen er sjekket ut av saken og løslatt.

I dagens fengslingsmøte erkjente den siktede straffeskyld for begge forholdene. Det gjenstår
fortsatt mye arbeid i etterforskningen, men slik politiet vurderer saken nå er det all grunn til å tro at siktede har gjort det han har erkjent.

De to personene i 20 årene bor i Nord-Gudbrandsdal. Pågripelsene ble gjort på nevnte
tidspunkt på grunn av faren for nye ildspåsettelser og muligheten for at bevis kunne forspilles. Hva som konkret førte til pågripelsene, kan vi ikke gå nærmere inn på av hensyn til den videre etterforskningen. (Politiet Innlandet)

Biskopen i Hamar bispedømme er lettet over pågripelsen.

– Jeg er lettet nå som politiet trolig har tatt det som er brannstifteren i Nord-Gudbrandsdal, sier biskop Solveig Fiske i Hamar bispedømme.

Biskopen retter en stor takk til alle som har stilt opp, særlig dem som har stilt som vakt rundt kirkene. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.