«First Price Justice», pris: 25 000 kr.

«When Absence Turns Present & Silence Turns Loud» er tittelen på Sara Korshøj Christensens utstilling i Galleri K på Skillebekk. Den består av noen store tekstilarbeider, en serie stålskupturer, tegninger og en videoskulptur. Kunstneren er opprinnelig dansk, men bor og arbeider i Oslo. Hun har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Oslo og Akademie der bildende Künste i Wien. For øvrig har hun hatt tre utstillinger tidligere i Galleri K, og hun er innkjøpt av en rekke offentlige institusjoner, blant dem Nasjonalmuseet.

I presentasjonen av denne utstillingen er galleriet forsiktig med å pøse på med dypsindigheter og kunstnerisk mening, hva nå det skulle være i det utstilte materialet, men noe er det. «Christensens verk tar ofte utgangspunkt i hverdagslige observasjoner – det er i det velkjente hun stiller spørsmål ved det universelle og eksistensielle». Det kan nok være at kunstneren tar utgangspunkt i det hverdagslige og velkjente, men hvilke spørsmål hun stiller er ganske gåtefullt. Arbeidene minner mer om bastante statements som unger i barnehaven baler med når de har fått beskjed om å skape ekte kunstverk.

Korshøj Christensens metallarbeider er vel mest i den leia. De består av stilstenger som hun bøyer sammen til enkle figurer som sveises ihop og males i sterke farger. En grønn gulrotfigur henger fra taket, en hånd med anarkistbombe og brennende lunte er festet på veggen, en annen holder en revolver. Ikke akkurat så hverdagslige objekter akkurat, bortsett fra i tegneserier. En av de store tekstilene, påført teksten «First Price Justice», er vel også et hverdagslig fenomen, enten vi tolker det ironisk eller for pålydende, men overgangen til det universelle og eksistensielle er vel mer ønsketenkning og fantasteri.

Det er mulig kunstneren prøver å stille spørsmål gjennom sine objekter, men de er vanskelig å lokalisere. Mitt inntrykk er at kunstneren hverken stiller spørsmål eller finner svar. Hele mønstringen er et sammensurium av tilfeldige materialer og dårlig håndverk. Hvis hun fortsetter med disse bøyde og tilkappede stålstengene burde hun få seg et sveisekurs og noe mer materialkunnskap. Dette er amatørkunst helt uten kreativ fantasi og profesjonell formgiving.

«Pull down the blinds», pris: 18 000 kr.

Uten tittel, pris: 40 000 kr.

«llips» pris: 35 000 kr.

«Going Metal – Present», pris: 14 000 kr.

«Going Metal – Site», pris: 110 000 kr.

Galleri K:
Sara Korshøj Christensen, tekstiler, tegninger, stålskulpturer, videoskulptur.
Varer fra 14/2 til 15/3, 2020

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.