– Norge må følge Finlands gode eksempel, sier Karin Andersen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Finske myndigheter åpner for å ta imot noen av de 5.000 flyktningbarna som har kommet alene til Hellas. SV oppfordrer norske myndigheter til å gjøre det samme.

Det melder den finske kringkasteren YLE lørdag.

Innenriksminister Maria Ohisalo sier at de har vurdert en henstilling fra Hellas og nå forbereder seg på å hente barna ut av flyktningleirene.

I oktober i fjor ba greske myndigheter de andre EU-landene om å ta imot minst 1.000 av barna. Frankrike har allerede lovet å ta imot 400, og flere delstater i Tyskland har også sagt seg villige til å ta seg av noen av barna.

SVs Karin Andersen er leder for Stortingets kommunal- og forvaltningskomité. Hun mener norske myndigheter må ta ansvar og gjøre som Finland.

– Barna i flyktningleirene i Hellas lever i ren nød, uten skolegang, helsetilbud og trygghet. Norge må følge Finlands gode eksempel og evakuere barn ut av dette helvetet, sier hun til NTB.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.