Får MDG sin vilje, er det ikke bare uniformene som skal være grønne i Forsvaret. Foto: christan-norstebo-forsvarets-forum

For MDG dreier nesten alt seg om klima og atter klima. Da var det kanskje ikke så rart at de nå vil at også Forsvaret skal ha fokus på klimaet. Det er nemlig den «trusselen» MDG er opptatt av. Gjør klar for «klimaforsvaret»!

MDGs bortimot maniske besettelse av klimaet gir seg stadig mer absurde utslag. Ikke bare prøver man å snu opp ned på folkets matvaner, transportvaner, landets verdiskapning og næringsliv – og det meste annet.

Nå går man også løs på en sentral og viktig institusjon som Forsvaret.

Kanskje har man latt seg inspirere av grønne uniformer? I hvert fall foreslås det fra MDG at det norske forsvar heretter skal innrettes mot den man omtaler som «klimakrisen».

Det er NRK  som kan melde om dette nye, nærmest ubegripelige påfunnet fra MDG.

«MDG vil endre førstegangstjenesten: – Klimakrisen er også en sikkerhetstrussel», er tittelen på NRKs artikkel.

Her fortelles det at MDG nå mener at klimaendringer bør få en større plass i førstegangstjenesten..

«Norge er ikke forberedt på klimakrisen», sies det fra partiet.

Utspillet kommer fra Nordland fylkeslag av MDG, der dette nylig ble vedtatt på årsmøtet. I resolusjonen fra møtet heter det:

«Gjennom førstegangstjenesten bør soldatene få opplæring og trening i ferdigheter som trengs for å ha en grunnleggende forståelse for og kompetanse i håndtering av konsekvensene av klimaendringene i eget lokalmiljø.

Innholdet i førstegangstjenesten må vris over i en retning som i større grad fokuserer på rollen med å ivareta samfunnssikkerheten hjemme, heller enn skarpe internasjonale oppdrag. Slik skoleres befolkningen til å ha en viktig rolle i den lokale beredskapen.

Kilde: Miljøpartiet De Grønne i Nordland

Ifølge NRK skal forslaget være fremmet av nestleder i Nordland MDG, Toine C. Sannes. I MDGs fylkeslag mener man nå at militæret

«…er en arena der ungdom bør trene på ferdigheter med tanke på møte med klimaendringer.»

Ikke overraskende er nasjonal talsperson Arild Hermstad i MDG hjertens enig i forslaget fra partiets fylkeslag i Nordland.

«Klimakrisen er også en sikkerhetstrussel som alle som avtjener førstegangstjenesten bør ha inngående kjennskap til, og dermed kunne bistå i beredskap og hendelser som er klimarelaterte.

«Klimakrisen vil forverres i årene fremover og vil kunne ramme på måter som vil kunne være uventede og dramatiske», sier Hermstad.

Fra MDG er det er med andre ord krise opp og krise i mente, i form av svartmaling og løse  påstander. Det er dette som er selve «kjernebudskapet» fra partiet MDG.

Man må jo undres: Hvor tar de dette fra? Hva bygger de på? Greta Thunbergs høytlesning av manus skrevet av hennes mor?

For det finnes faktisk ikke troverdige holdepunkter for at Norge eller verden for øvrig står overfor noen slik dramatisk klimasituasjon MDG hyler om dag ut og dag inn. Ingen seriøse institusjoner eller forskere hevder noe slikt.

Denne krisen finner kun sted inni hodene til mer eller mindre forvirrede aktivister og deres haleheng av ukritiske politikere og pressefolk.

Prognoser fra FNs klimapanel er milevis unna å spå den typen kriseforhold som MDG og andre nærmest snakker om som et gitt faktum.

I de realistiske scenarioene det opereres med i den (lille) delen av IPCC som fortsatt har noe med vitenskap å gjøre, antydes det at jordas temperatur kan stige med 1-2 grader innen en del tiår.

Dette har svært lite med noen krisesituasjon å gjøre.

Selv nøkkelpersoner ved det ellers nokså fanatiske klimapropagandainstituttet Cicero her i Norge, advarer mot å snakke om urealistiske, svartmalende scenarioer ingen med en viss kunnskap tror på.

«Slutt å bruke dette som det mest sannsynlige utfallet», skriver to forskere i en kommentar i tidsskriftet Nature.

Den ene er Glen Peters, forskningsleder ved Cicero, Senter for klimaforskning i Oslo, og han mener bruken av verst tenkelig-scenarioet er misvisende, og at tiden er moden for en oppdatering fra FNs klimapanel i 2020.

Naturlige temperaturendringer over tid har alltid preget jorda. Dette pågår konstant, også i dag. Det eneste nye er at aktivister og ekstremister nå fortolker dette inn i en tilnærmet kvasireligiøs, politiske setting.

Mange kyniske grupperinger og enkeltpersoner har også sett en mulighet til å slå politisk mynt, skape karrierer og tjene penger på den «grønne bølgen». Dette er det nye Klondyke, milliarder ruller i hytt og vær.

At noe av det som over tid skjer med jordas temperatur bør snu opp ned på landets militære forsvar, er uansett en form for tøvete tankespinn det er vanskelig å ta seriøst.

Noen har rett og slett ikke forstått noe som helst av hva Forsvarets oppgave er.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Forhåndsbestill Peder Jensens bok til spesialpris her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.