Militser blir Midtøstens bane. Det blir krig i alle land som tillater militser, paramilitære grupper som er på private hender. Her Muqtada al-Sadr sammen med general Qassem Soleimani i Teheran 10. september 2019. Foto: Regimet/AFP/Scanpix

Tilhengere av Muqtada al-Sadr gjennomførte et usedvanlig brutalt angrep på demonstranter og drepte syv i av alle steder den hellige byen Najaf.

Sju aktivister ble drept og 52 såret da tilhengere av den mektige sjialederen Muqtada al-Sadr raidet en demonstrantleir i den hellige byen Najaf i Irak onsdag.

Alle de sju ble drept av skudd i hodet og brystet. Ifølge aktivistene skal de med kjepper ha forsøkt å stanse al-Sadrs tilhengere, kjent som Saraya al-Salam eller blåhatter, fra å komme inn i leiren da det ble åpnet ild.

Deretter ble det satt fyr på teltleiren.

Al-Sadr støttet tidligere opprøret mot styresmaktene som startet i oktober, men snudde og støttet den nye statsministeren Mohammad Allawi som tiltrådte 1. februar. Etter det har situasjonen vært anspent.

Aktivistene som demonstrerer mot korrupsjon og ineffektivitet i regjeringen, mener Allawi er for tett på den politiske eliten. Fram til 2. mars skal Allawi forsøke å danne en regjering som skal stemmes gjennom i nasjonalforsamlingen. (NTB-AFP-AP)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.