Visuell støy på fredet bygård. Horngården på Egertorget i Oslo får snart en 55 cm høy og seks meter bred, digital klokke montert. Billedmontasje: document.no

– Vårt mål er at den siste bit av vindparker i norsk natur skal være fjernet innen 2031! Generalsekretær i Motvind Norge, Rune Haaland, synes det er flott at Oslo kommune har takket ja til en såkalt klimaklokke fra vindkraftutbyggerne i Norsk Vind AS.

Vindkraftpådriverne i Norsk Vind AS har helt andre mål med oppsettingen av sin logo og en såkalt klimaklokke, begge seks meter brede og 55 cm høye, på den fredede Horngården på Egertorget, et steinkast unna Stortinget.

Deres mål er at den digitale klokken deres – med LED-lys – skal telle ned til 2031. Sier de.

Vindkraftmillionærene som står bak, vil ha oss til å tro at siden 2030 er året FN mener de globale utslippene av CO2 må halveres, bedre kjent som Agenda 2030, så må Norge bygge ut vindkraft.

– Klimaet har ikke tid til å vente på at vi skal debattere ferdig, sier Per Ove Skorpen, daglig leder i Norsk Vind.

Vi tror ikke på Skorpen og selskapet han leder. Det har 14 ansatte og et overskudd på 317 millioner kroner i 2018, før skatt.

Millionærenes pengegalopp

For vår del tror vi Skorpen og Norsk Vind AS blåser en lang marsj i hele klimaet. De vil tjene penger, så mye som mulig og så fort som mulig. Med klimaklokker på Jæren og nå snart den i Oslo (i løpet av februar), ønsker superkapitalistene å skremme vanlige folk, stortingspolitikere og andre lettskremte.  La oss se hvem aksjonærene er:

Oversikt hentet fra proff.no

Og hvem skjuler seg bak VALINOR As, mon tro?

Oversikt hentet fra proff.no

Vi visste ikke hvem denne Lars Helge Helvig er, så vi måtte gjøre et søk. Gjør det gjerne selv, og vi garanterer du vil få store øyne og muligens en aldri så liten bakoversveis. Vi for vår del behøvde ikke å gå lenger enn til Dagens Næringsliv:

Han ble rik på vind, nå putter Lars Helge Helvig penger inn i kryptoindustrien

På de to siste årene har utbyggingsselskapet Norsk Vind Energi betalt ut 189 millioner kroner i utbytte etter å ha videresolgt sine prosjekter til utenlandske infrastrukturinvestorer. To tredjedeler har tilfalt Helvig. Han er trolig den første personen i Norge som har tjent seg rik på å bygge vindparker.

– Du må du huske at det er resultatet av mange års arbeid. Gjennom Norsk Vind as som er mitt private investeringsselskap, investerer jeg i andre selskaper knyttet til det grønne skiftet, sier Helvig. (DN)

«Grønt skifte»

Når vindkraftbaroner av Helvigs kaliber tar ordene «grønt skifte» i sin munn, bør folk forstå at klimaklokkene, klimakampanjene og ikke minst vindkraft-selskapene ikke har norsk naturs ubesudlede skjønnhet og renhet i tankene. Deres grønne skifte heter amerikanske dollar, eller tilsvarende «grønne valutaer».

Som naturverneren med det fjellfriske navnet Christina Fjeldavli skrev i Nationen nylig: Når dogmet blir at naturen ikke kan redde oss, må naturen legges frem som offerlam.

Glem Cayman Islands-skandalen som ble avslørt av TV2, glem den sosiale dumpingen i Bjerkreim. La oss hoppe bukk over opplyst offentlig debatt og stole blindt på Samfundets støtter anno 2020: vindkraftselskapene.

Nordmenn, enten det er kystfolk eller innlandsfolk som oss, vet at vinden kan skifte fort. Slik sett spørs det om ikke millionærene og deres gode venner i presse og politikk har feilberegnet motvinden blant folk. Uttalelsen generalsekretær Rune Haaland i vindkraftmotstandernes paraply-organisasjon Motvind Norge ga til oss i dag, kan nesten ikke forstås på noen annen måte enn at det vil komme et vindskifte.

Saken er så omfattende at vi av hensyn til lesbarheten har valgt å dele den opp i to deler. Del to kommer onsdag 5. februar.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.