Sakset/Fra hofta

Foto: Fra BBC-serien «Three girls» om sex-groomingen i Rotherham

Selv om mange i de nordlige britiske byene var fullt klar over at de pakistanske miljøene systematisk groomet og voldtok britiske småjenter, så var det først i 2011 at avisen The Times hevdet at det var en «taushetskultur» som i årevis hadde gjort det mulig for pakistanske menn å utnytte sårbare britiske jenter i nord og i the Midlands. Da The Times gikk ut offentlig med nyheten fulgte benektelse etter benektelse.

The Times skrev at de fleste identifiserte ofrene var hvite og at de fleste overgriperne hadde pakistansk bakgrunn, i «motsetning til tidligere kjente modeller av barnesex-overgrep hvor de fleste overgriperne er hvite». Dette var altså en ny og ukjent form for sexovergrep hvor grupper av pakistanske menn går sammen om å planlegge og systematisk voldta hvite, britiske jenter.

Både politi, lokale myndigheter og barnevernet nektet til å begynne med at etnisitet hadde noen relevans i denne sex-groomingen. Senere skiftet de også spor og mente at uavhengig av tidligere feil, så skyldtes den manglende håndteringen av sex-groomingen ikke bekymring over etniske eller kulturelle forskjeller. Dette holdt de fast ved i flere år.

I en ny offentlig rapport har The Times fått innsyn i avdekkes det at en av fedrene til de voldtatte jentene fikk beskjed av politiet i Rotherham om at byen ville «bli satt i brann» hvis det ble kjent at muslimske menn «hadde sex med mindreårige hvite jenter».

Politimesteren beskrev overgrepene som «paki-knulling» og sa at det hadde pågått i 30 år. Denne informasjonen måtte ikke bli kjent. Det var for farlig.

“With it being Asians, we can’t afford for this to be coming out.”

The Times legger ved et utsnitt fra rapporten:

A paragraph from the IOPC report into the Rotherham sex abuse scandal, regarding a complaint from a victim’s father

Politimesteren som kom med uttalelsen er ikke blitt identifisert.

Rapporten viser at over 100 overgripere som voldtok jenter så unge som 12 år ble identifisert av politiet, men at de ikke ble straffeforfulgt.

Innenriksminister Priti Patel sier at skandalene fra Rotherham og Manchester representerer «en svikt av staten til å fylle en av de mest grunnleggende roller, å beskytte barna». Å stanse disse overgrepene er en prioritet, sier hun. Ofrene skal settes først – det vil ikke være noen no-go områder.

The Times

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!