Illustrasjonsbilde – domsfelte gjengovergripere fra Calderdale – foto: politiet.

Greater Manchester Police har satt opp en dedikert enhet for å få has på den organiserte innvandrerdominerte sex-groomingen av britiske småjenter.

Gjengovergrepene, som hovedsakelig har pakistanske overgripere og britiske ofre, har pågått uavbrutt i Storbritannia i mange år på grunn av offentlig redsel for anklager om rasisme. Det var mange som trodde at når sakene med mange tusen ofre endelig ble rullet opp og man turde snakke om det, så ville problemet forsvinne.

BBC dristet seg i 2017 endog til å lage et treepisoders dokumentar-drama, kalt Three Girls, som vi så og omtalte:

Denne uken sendte BBC et doku-drama i tre deler: Historien om muslimske menns sex-grooming av britiske småjenter. I kebab-sjappenes mørke kroker og tilhørende leiligheter begås overgrep som gjør en kvalm.

Den uhyggelige realistiske fremstillingen i denne BBC-serien har grepet nasjonen. Man hadde rett og slett ikke følelsen av at man så på skuespillere, men fulgte et slags forstyrret reality-tv. Flere skrev da også på sosiale medier at de ikke orket å se på. Vi som orket ble sittende igjen med uutslettelige inntrykk.

Det knøt seg i maven under voldtektsscenen av sårbare og livredde Holly på den møkkete madrassen i leiligheten over kebab-sjappa. Den middelaldrende Shabir Ahmed, som ville kalles «Daddy», skulle ha betaling for gratis kebaber og vodka som han hadde groomet jentene med. Senere ble jentene fraktet rundt til forskjellige steder hvor gjenger med muslimske menn ventet på sin tur til å begå overgrep. Orale, vaginale og anale.

Jentene var helt nede i niårsalderen.
BBC-serien er ikke lenger tilgjengelig.

De mange tusen ødelagte ofrene ble ofte ikke trodd av helsepersonell eller politi. Jentene tilhørte arbeiderklassen og ble ansett som «billige tøser» av politi og offentlige helse- og sosialarbeidere. Det var lettere å stemple 12 år gamle jenter enn å gripe fatt i voksne pakistanske menns organiserte voldtektsfester.

Mange av overgrepene går flere år tilbake i tiden, men det er også nye saker som rulles opp. Mentaliteten hvor muslimske menn mener at de kan forsyne seg med sårbare britiske småjenter lever i beste velgående. Islams kvinnesyn har ikke endret seg de siste tyve årene.

Problemet er heller ikke ukjent i Norge. Vi har nettopp sett saken med jenta på Furuset som ble seksuelt misbrukt av en stor gjeng muslimske innvandrergutter. Det er sannsynligvis mange slike historier som aldri når rettsapparatet.

I Manchester-området er det for tiden 70 sex-groomingssaker utført av gjenger med mange ofre som er under etterforskning. De har så langt identifisert 809 overgripere. I tillegg er det hundrevis av saker hvor det er snakk om enkeltjenter som er blitt misbrukt. Og dette er bare i Manchester-området.

Manchester-politiet har to ganger tidligere lansert enheter som skulle rydde opp i sex-groomingen og få stilt overgriperne for retten. De har ikke vært suksessfulle og mange av overgriperne slapp unna og fortsatte å voldta.

I mai 2019 lanserte politiet Operation Green Jacket som avløste Operation Augusta. Operation Green Jacket identifiserte 122 ofre og 124 overgripere. Kun 8 av overgriperne ble arrestert.

Den nye enheten som nå er lansert under navnet Greater Manchester Police Force Child Sexual Exploitation Unit har 54 politi og støttepersonale til disposisjon.

Manchester evening news    BBC

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.